
Lammaspiirakka
Lammaspiiras sopii niin ateriaksi kuin teepöydän iltapalaksikin!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
- 500 g voitaikinaa
Täyte
- noin 400 g munakoisoa
- suolaa
- oliiviöljyä
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 400 g lampaanjauhelihaa
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- kanelitanko
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl kuivattua minttua
- 1 rkl silputtua lehtipersiljaa
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 tl ruokosokeria
- 250 g pehmeää vuohenjuustoa, fetaa tai raastettua vuohenmaitojuustoa
Voiteluun
- 1 kananmuna
Valmistusohje
1. Levitä pakastetut voitaikinalevyt pöydälle sulamaan.
2. Itketä, huuhdo ja kuivaa munakoisot. Leikkaa kuutioiksi. Paista, öljyssä kunnes palat pehmenevät kuultaviksi.
3. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää jauheliha ja paista muruiseksi. Lisää joukkoon munakoisoviipaleet, mausteet ja tomaattimurska. Lisää tarvittaessa öljyä ja hauduta hiljalleen noin 30 minuuttia.
4. Kaada seos uunivuokaan. Poista kanelitanko. Lisää päälle juustoa. Kauli taikinalevyt vuoan kokoiseksi ja peitä vuoka taikinakannella. Voitele piirakka munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa lammaspiirakka salaatin kanssa ateriana.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lammaspiirakka