Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lammasta ja purjoa kiinalaisittain

Tämä ohje, lammasta ja purjoa kiinalaisittain on peräisin kiinalaisen keittiön asiantuntijalta, Lontoossa asuvalta Deh-Ta Hsiungilta, joka vieraili Suomessa ja omisti yhden vierailupäivistään Kotilieden lukijoille valmistaen ruokaa kiinalaiseen tyyliin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Lammasta ja purjoa kiinalaisittain

  • 275-350 g lampaanpaistia tai -fileetä
  • 3-4 kevätsipulia
  • 1 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 1 rkl sherryä
  • 2 tl maissijauhoa
  • 1 rkl vettä
  • 1 tl seesamöljyä
  • 1-2 purjoa
  • 2 rkl kasviöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • sokeria
  • (1 rkl keltaista papukastiketta)
  • 1 tl viinietikkaa
  • kuivattuja sieniä

Valmistusohje

Lammasta ja purjoa kiinalaisittain tehdään näin:

  1. Poista lampaanlihasta mahdollinen rasva. Leikkaa liha niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista. Tämän ruoan onnistumisen salaisuus on siinä, että lihan on oltava ohuina viipaleina ja kypsennysajan mahdollisimman lyhyt. Puolita kevätsipulit ja leikkaa vinottain kolmiomaisiksi paloiksi.
  2. Sekoita lampaanlihaan kevätsipulit, soijakastike, sherry, vesitilkkaan sekoitetut maissijauhot, seesamöljy ja anna maustua vähintään 20 minuuttia, mieluiten 2-3 tuntia.
  3. Pese purjot hyvin ja viipaloi ne kolmioiksi. Jos liotat sienet, purista niistä vesi pois. Suppilovahveroita tai mustia torvisieniä ei tarvitse liottaa.
  4. Kuumenna öljy valkosipulin kanssa noin minuutin ajan. Lisää purjo, sienet, suola, sokeri ja papukastike. Sekoita hyvin, peitä kannella ja kypsennä kuumalla teholla 1-2 minuuttia. Lisää lampaanliha ja viinietikka. Peitä kannella ja jatka kypsentämistä vielä 2-3 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Tarjoa lammasruoka heti.

Lue myös: Paistettu riisi on tähderuokien aatelia – poimi ohjeet ja parhaat vinkit

Lue myös Anna.fi: Makea kiinalainen broileri valmistuu näin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lammasta ja purjoa kiinalaisittain

Sinun täytyy kommentoidaksesi.