Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Lehtipihvi

Lehtipihvi on parhaimmillaan ohut, murea ja kauniisti ruskistunut. Itse tehyt yrttivoi kruunaa makuelämyksen. Tee täydellinen lehtipihvi tämän ohjeen avulla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lehtipihvi

600 g naudan ulkofileetä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
Mainos

Valmistusohje

  1. Lehtipihvi valmistuu helposti näin. Ota 600 grammaa naudan ulkofileetä vähintään puoli tuntia ennen paistamista huoneen lämpöön. 
  2. Leikkaa liha neljäksi viipaleiksi poikkisyin ja nuiji kevyesti mutta napakasti mahdollisimman ohuiksi pihveiksi. Sileäpintaisella nuijalla saat parhaan lopputuloksen.
  3. Kuumenna puoli ruokalusikallista rypsiöljyä pannulla. Pannu saa olla reilusti kuuma. Lisää pannulle ensimmäinen lehtipihvi ja paista, kunnes sen pintaan nousee pisaroita. Paista toiselta puolelta nopeasti, noin 30 sekuntia. Mausta suolalla ja mustapippurilla Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja paista loput lehtipihvit samaan tapaan.
  4.  Tarjoa lehtipihvi heti yrttivoin kanssa.

Katso myös: Miten pihvi paistetaan? Muista ammattilaisten nerokas muistisääntö

Anna.fi/ruoka: Pippuripihvi ja paahdettuja perunoita

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lehtipihvi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X