Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Liha-perunasoselaatikko

Liha-perunasoselaatikko on suomalaisen keittiön kotiruokaklassikko. Tuttu ja turvallinen lohturuoka lämmittää pakkasella ja maistuu koko perheelle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Liha-perunasoselaatikko

1–1 1/2 kg jauhoisia perunoita
3 dl maitoa
50 g voita
400 g naudan jauhelihaa
2 rkl voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
2 kananmunaa
korppujauhoa tai juustoraastetta
Mainos

Valmistusohje

Liha-perunasoselaatikko valmistuu näin helposti.

  1. Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja sekoita joukkoon kuuma maito ja kuutioitu voi. Sekoita sähkövatkaimella soseeksi.
  2. Paista jauheliha voissa, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita jauheliha ja kananmunat perunasoseen joukkoon. Lusikoi voideltuun uunivuokaan. Halutessasi voit ripotella liha-perunasoselaatikon päälle juustoraastetta tai korppujauhoa.
  4.  Paista lihaperunasoselaatikko kypsäksi 220 asteessa. Paistoaika on  noin 35 minuuttia.

Katso myös: Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkiohjeensa – perunaruusut

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Peruna-pekonigratiini

Keskustelu

Tulee niin äiti mieleen,juuri noin hän teki suussa sulavan laatikon kun me penskat tultiin pakkaspäivänä koulusta ja ruoka oli valmiina.

Kommentoi juttua: Liha-perunasoselaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X