Reseptit
yli 60 min
6

Liha-perunasoselaatikko

Liha-perunasoselaatikko on suomalaisen keittiön kotiruokaklassikko. Tuttu ja turvallinen lohturuoka lämmittää pakkasella ja maistuu koko perheelle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1–1 1/2 kg jauhoisia perunoita
3 dl maitoa
50 g voita
400 g naudan jauhelihaa
2 rkl voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
2 kananmunaa
korppujauhoa tai juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja sekoita joukkoon kuuma maito ja kuutioitu voi. Sekoita sähkövatkaimella soseeksi.
  2. Paista jauheliha voissa, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita jauheliha ja kananmunat perunasoseen joukkoon. Lusikoi voideltuun uunivuokaan. Halutessasi voit ripotella vuoan päälle juustoraastetta tai korppujauhoa.
  4.  Paista 220 asteessa noin 35 minuuttia.

Avainsanat

Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Tulee niin äiti mieleen,juuri noin hän teki suussa sulavan laatikon kun me penskat tultiin pakkaspäivänä koulusta ja ruoka oli valmiina.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.