Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lihapullakeitto

Lihapullakeitto on suosittua ruokaa kaikissa Baltian maissa. Tämä arkiruoka on täyttävä ja helppo valmistaa, sillä lihapullat kypsyvät suoraan keitossa ilman paistamista. Paikalliset saattavat lisätä annokseen vielä lusikallisen smetanaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lihapullat

  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl korppujauhoja
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua maustepippuria

Keittoon

  • 4-5 perunaa (kiinteä lajike)
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 l vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 1 ps (200 g) herneitä (pakaste)

Valmistusohje

Lihapullakeitto valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita jauheliha, kananmuna, korppujauhot ja mausteet keskenään. Laita sivuun odottamaan.
  2. Kuori ja leikkaa perunat ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Viipaloi sipuli ohuiksi puolikuiksi.
  3. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä perunat, porkkanat ja sipulit.
  4. Kaada päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää laakerinlehdet, suola ja mustapippurit.
  5. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.
  6. Muotoile mureketaikinasta kostutetuin käsin pieniä lihapullia ja lisää ne keittoon. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Tarkasta, että lihapullat ovat kypsät. Jatka kypsentämistä tarvittaessa.
  7. Lisää lopuksi herneet, peitä kannella ja anna hautua, kunnes herneet ovat sulaneet. Hienonna päälle persiljaa.

Vinkki! Tarjoa lihapullakeitto yön yli sämpylöiden kera.

lihapullakeitto
Lihapullakeitto maistuu taivaalliselta smetananokareen kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2024.

Lue myös Anna.fi: Lihapulla-minestrone


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lihapullakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.