Reseptit
30-60 min
4

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Lihapullat tomaattikastikkeessa vievät Välimeren tunnelmaan. Nämä lihpullat valmistuvat ilman käryä, sillä ne muhivat mehukkaiksi ja kypsiksi tomaattikastikkeen mausteisessa syleilyssä. Sambal oelek- chilitahna antaa lihapullille lempeän tulisuuden. Koristele lihapulla-annos tuoreella basilikalla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lihapullat

400 g jauhelihaa
4 rkl maitoa tai vettä
3 rkl korppujauhoja
2 tl kapriksia
1 tl sambal oelek -chilitahnaa
4 rkl parmesaanijuustoa
1 kananmuna
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 rkl hienonnettua basilikaa

Tomaattikastike

1 prk (400 g) tomaattimurskaa
3 rkl tomaattisosetta
2 dl lihalientä
1 valkosipulinkynsi
1 tl oreganoa
2 tl sokeria
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
tuoretta hienonnettua basilikaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin lihapullat. Nosta kulhoon maito, korppujauhot, hienonnetut kaprikset, chilitahna, parmesaaniraaste ja kanamuna. Anna seoksen turvota noin 5 minuuttia.

2. Sekoita joukkoon jauheliha ja hienonnettu basilika. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile jauhelihasta kostutetuin käsin lihapullia.

3. Nosta kattilaan tomaattimurska ja -sose sekä lihaliemi. Mausta kastike raastetulla valkosipulinkynnellä, oreganolla, sokerilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Keitä kastiketta muutama minuutti.

4. Nosta lihapullat varovaisesti kiehuvan tomaattikastikkeen joukkoon. Keitä lihapullia miedolla lämmöllä poreillen 10 minuuttia.

Lisää lihapullareseptejä:
Mummon lihapullat
Sieni-lihapullat
Aasialaiset lihapullat

 

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.