Lihapullapasta
Lihapullapasta on helppo ja maukas uuniruoka, joka valmistuu yhdessä astiassa uunivuoassa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Lihapullapasta yhdessä astiassa
- 400 g jauhelihaa
- 1 rkl yrttimausteseosta
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 300 g lyhyttä pastaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 prk (500 g) tomaattipassataa eli paseerattua tomaattia
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa tai säilykekirsikkatomaatteja
- 4 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 ½ dl maustettua ruokakermaa
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
Katso videolta, miten teet lihapullapastan yhdessä astiassa uunissa:
Lihapullapasta valmistuu helposti näin:
- Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet ja pyörittele taikina pieniksi lihapulliksi.
- Laita pasta pinnoitettuun tai öljyllä voideltuun uunivuokaan. Asettele päälle lihapullat.
- Viipaloi tai hienonna sipuli ja kaksi valkosipulinkynttä. Lisää ne vuokaan.
- Lisää vuokaan yksi tölkki tomaattipassataa eli paseerattua tomaattia, yksi säilykepurkillinen säilykekirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa. Laita tyhjään säilykepurkkiin piripintaan vettä ja huuhtele purkki. Kaada neste vuokaan.
- Mausta seos suolalla ja sokerilla. Sekoita kevyesti.
- Lisää vuokaan maustettua ruokakermaa. Sekoita vielä kerran kevyesti.
- Paista vuokaa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Sekoita välillä. Pidä vuoassa kansi päälle ensimmäiset 20 minuuttia. Jos vuoassa ei ole kantta, viritä päälle leivinpaperi tai folio. Ripottele vuoan pinnalle juustoraastetta viimeiseksi viideksi minuutiksi.
Vinkki! Kurkkaa tästä vaihtelua lihapullaruokiin.
Lue myös Anna.fi: Maistuisiko lihapullat ja ruskeakastike?
Kuvausvaatteet, Pia Hagstrom: raidallinen lyhythihainen neule Mos Mosh//Villa Tremondo villatremondo.fi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lihapullapasta