Marokkolaiset lihapullat kanelisessa tomaattikastikkeessa
Nämä lihapullat valmistetaan karitsan- tai lampaanjauhelihasta, joka maustetaan marokkolaisella mausteseoksella, Ras-El-Hanoutilla, jossa saattaa sekoituksesta riippuen olla 25 eri maustetta. Pullat kypsennetään loppuun tomaattikastikkeessa, johon kaneli antaa oman makuvivahteensa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Karitsapullat
- 400 g karitsan- tai lampaanjauhelihaa
- 2-3 valkosipulinkynttä
- ¾ dl korppujauhoja
- 1 tl Maroccan Ras el Hanout -mausteseosta
- 1- 1 ½ tl suolaa
- ¾ dl korintteja tai rusinoita
- 1 ½ dl turkkilaista jogurttia
- 1 kananmuna
Tomaattikastike
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 tl karelia
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl raastettua sitruunankuorta
- (2 rkl silputtua minttua)
Lisäksi
- keitettyä riisiä, kuskusia tai pastaa
Valmistusohje
- Tee ensin lihapullat paistovalmiiksi. Silppua valkosipulinkynnet. Mittaa koprppujauho, korintit, mausteet ja jogurtti kulhoon. Sekoita ja anna turvota hetken aikaa. Lisää muna ja jauheliha ja sekoita mureketaikinaksi. Muotoile massasta lihapullia.
- Valmista kastike. Sekoita tomaattimurskan sekaan kaneli, suola, hunaja ja raastettu sitruunankuori. Jos sinulla on tuoretta minttua, silppua sitä mukaan sellaisen 1-2 ruokalusikallisen verran.
- Paista lihapullia ensin kuumalla pannulla öljyssä tai voissa, jotta ne saavat kauniin ruskean pinnan. Heiluttele pannua, jotta pullat ruskistuvat joka puolelta. Kaada maustettu tomaattimurska pannulle ja kypsennä lihapullia vielä noin 10 minuuttia.
- Tarkista maku ja tarjoa riisin, kuskusin tai pastan kanssa. Lue myös Himahellan postaus: Blonditiina testasi: Marokkolaiset karitsapullat.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marokkolaiset lihapullat kanelisessa tomaattikastikkeessa