Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Liljefors-patee

Liljefors-patee tehdään broilerinmaksasta, naudanjauhelihasta ja pekonista. Mehevä patee maistuu jouluaterian alkupalana salaatin kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Liljefors-patee

  • 300 g broilerinmaksaa
  • 300 g naudanjauhelihaa
  • noin 150 g pekonia
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5-1 tl mustapippuria
  • noin 1 tl suolaa
  • oreganoa, meiramia
  • muutama laakerinlehti
  • 0.8 dl konjakkia tai madeiraa
  • 2 munaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kevytkermaa

Valmistusohje

Liljefors-patee tehdään näin:

  1. Sekoita jauhettu maksa, jauheliha, hienonnettu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet, mausteet ja konjakki keskenään. Jos pekoni on suolaista, lisää suolaa varoen. Sekoita kananmunat jauhojen kanssa ja lisää kerma. Kaada seos jauhelihaseokseen. Lisää osa pekonista pieniksi paloiteltuna ja hienoksi leikattu persilja. Sekoita hyvin.
  2. Voitele uuninkestävä vuoka. Asettele vuoan pohjalle muutama laakerinlehti ja pekonisuikale. Kaada seos vuokaan. Peitä vuoka kaksinkertaisella foliolla tai kannella.
  3. Paista 175 asteessa noin 1 tunti.
  4. Anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa vuorokauden ajan ennen tarjoamista. Tarjoa patee Cumberlandin kastikkeen ja raikkaan vihreän salaatin kanssa alkuruokana. Liljefors-patee säilyy jääkaapissa peitettynä useita päiviä.

Lue myös: Joulupöydän kylmät alkupalat

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy riistapatee ja tyrnikastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Liljefors-patee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.