
Linssi-porsaspata
Linssi-porsaspata on riittoisa ja helppo arkiruoka. Se syntyy possusuikaleista, punaisista linsseistä ja paprikasta. Muhevan possupadan lisukkeeksi riittää ranskankermanokare ja muutama patonkiviipale.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Linssi-porsaspata:
- 1 rkl öljyä
- nokare voita
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 0.5 tl kurkumaa
- 300 g Rypsiporsaan kinkkusuikaleita
- 2 dl punaisia huuhdeltuja linssejä
- 1 punainen paprika
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 punainen chili
- 4-5 dl hyvää kasvislientä
- mustapippuria myllystä
- tuoretta persiljaa
- (suolaa)
Lisäksi:
- ranskankermaa
Valmistusohje
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä ja siemenet ja hienonna. Kuumenna öljy ja voi padassa tai paistokasarissa. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipulimurska, chilisilppu, kurkuma ja paprikasuikaleet. Kuullota.
- Lisää lihasuikaleet sekä huuhdotut linssit, tomaattimurska ja sokeri. Kypsennä hetki.
- Lisää chilikastike ja suurin osa kasvisliemestä. Anna padan kiehua hiljalleen, lisää nestettä tarpeen mukaan.
- Kypsennä pataa, kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta linssi-porsaspata mustapippurilla ja persiljasilpulla. Tarkista maku.
- Tarjoile linssi-porsaspadan lisänä ranskankermaa ja patonkia.
Ohje Jeremias Rantanen, Varkaus
Kommentoi
Kommentoi juttua: Linssi-porsaspata
Viritin vaihtamalla porsaan suikaleet pekoniin, lisäämällä kaksi tuoretta tomaattia. Nesteen lisääminen kannattaa aloittaa minimimäärästä, sillä pata meinasi jäädä liian kosteaksi. Voisi kokeilla myös niin, että lisäisi perunaa kuutioina.
Tuokin versio kuulostaa herkulliselta! 🙂
Super hyvää!