Reseptit
30-60 min
4

Lohi piccata

Lohi piccata vie kielen mennessään. Italialainen klassikkoruoka kanaa piccata toimii myös lohen kanssa. Kapriksista ja sitruunasta tulee ihanan pikantti maku.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lohi-piccata:

0,8 kg norjalaista lohta
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
öljyä ja voita paistamiseen

Kermakastike

3 dl kermaa
3 sitruunaa
2 rkl kapriksia
½ tl suolaa

Päälle

½ dl tuoretta persiljaa

Lisäksi

pastaa

Valmistusohje

1. Nypi lohesta ruodot pois. Huuhtele kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa annospaloiksi. Sekoita jauhojen joukkoon suola ja pippuri. Pyöritä lohipalat jauhoissa. Paista lohet ensin nahkapuoli alaspäin öljyn ja voin seoksessa noin 4 minuuttia per puoli. Laita sivuun odottamaan.

2. Pese pannu. Kaada pannulle kerma, kahden sitruunan mehu ja kaprikset. Keitä kokoon noin 3 minuuttia. Mausta suolalla. Lisää lohipalat ja ohueksi viipaloitu sitruuna. Kuumenna kastike kiehuvaksi niin, että lohipalat kuumenevat. Lisää lopuksi hienonnettu persilja. Tarjoile valitsemasi pastan kanssa.

Lisää reseptejä:
Lohivokki
Lime-kalalasagne
Ruoka.fi: Lohi-pastakeitto

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohi piccata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X