Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohibowl

Lohibowl valmistuu vartissa. Lohikulhon nopeuden salaisuus on pikariisi. Lohi kypsyy airfryerissa mehukkaaksi ja rapeaksi. Kala saa päälleen herkullisen maustekastikkeen teriyakista ja inkivääristä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lohibowl

  • 600 g kirjolohifileetä (nahka ja ruodot poistettu)
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 4 rkl teriyakikastiketta
  • 4 rkl raastettua inkivääriä
  • 4 tl seesamiöljyä
  • 4 ps (à 250 g) kypsää valmisriisiä esim. jasmiiniriisiä (esim. Pirkka)
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • ½ kurkku
  • 200 g soijapapuja (pakaste)
  • ½ ruukkua korianteria
  • 2 avokadoa
  • 4 rkl majoneesia

Valmistusohje

Katso videolta, miten lohibowl valmistetaan:

Lohibowl valmistuu helposti näin:

  1. Leikkaa lohi kuutioiksi. Mausta se suolalla ja pippurilla. Lisää teriyakikastike, raastettu tuore inkivääri ja seesamiöljy. Sekoita.
  2. Paahda lohta airfryerissa 200 asteessa 7–9 minuuttia, riippuen lohipalojen koosta. Voit paistaa sen nopeasti myös pannulla. Jos paistat sen uunissa, kuumenna uuni 230 asteeseen. Paista sitä noin 9 minuuttia.
  3. Kuumenna riisi pussin ohjeen mukaan mikroaaltouunissa. Kumoa riisi lautaselle. Mausta riisi riisiviinietikalla.
  4. Sulata soijapapuja mikrossa täysteholla 15 sekuntia.
  5. Asettele riisin päälle kuuma lohi, viipaloitua kurkkua, soijapapuja, korianteria ja puolikas viipaloitu avokado. Mausta lohibowl lopuksi majoneesilla.

Vinkki! Lohiruoat valmistuvat nopeasti, kokeile tätä teriyakilohta

Lohibowl
Lohibowl valmistuu vartissa. © Sanna Mansikkamäki

Lue myös Anna.fi: Myös poke bowl katkaravuista valmistuu nopeasti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohibowl

Sinun täytyy kommentoidaksesi.