Lohibowl
Lohibowl valmistuu vartissa. Lohikulhon nopeuden salaisuus on pikariisi. Lohi kypsyy airfryerissa mehukkaaksi ja rapeaksi. Kala saa päälleen herkullisen maustekastikkeen teriyakista ja inkivääristä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Lohibowl
- 600 g kirjolohifileetä (nahka ja ruodot poistettu)
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 4 rkl teriyakikastiketta
- 4 rkl raastettua inkivääriä
- 4 tl seesamiöljyä
- 4 ps (à 250 g) kypsää valmisriisiä esim. jasmiiniriisiä (esim. Pirkka)
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- ½ kurkku
- 200 g soijapapuja (pakaste)
- ½ ruukkua korianteria
- 2 avokadoa
- 4 rkl majoneesia
Valmistusohje
Katso videolta, miten lohibowl valmistetaan:
Lohibowl valmistuu helposti näin:
- Leikkaa lohi kuutioiksi. Mausta se suolalla ja pippurilla. Lisää teriyakikastike, raastettu tuore inkivääri ja seesamiöljy. Sekoita.
- Paahda lohta airfryerissa 200 asteessa 7–9 minuuttia, riippuen lohipalojen koosta. Voit paistaa sen nopeasti myös pannulla. Jos paistat sen uunissa, kuumenna uuni 230 asteeseen. Paista sitä noin 9 minuuttia.
- Kuumenna riisi pussin ohjeen mukaan mikroaaltouunissa. Kumoa riisi lautaselle. Mausta riisi riisiviinietikalla.
- Sulata soijapapuja mikrossa täysteholla 15 sekuntia.
- Asettele riisin päälle kuuma lohi, viipaloitua kurkkua, soijapapuja, korianteria ja puolikas viipaloitu avokado. Mausta lohibowl lopuksi majoneesilla.
Vinkki! Lohiruoat valmistuvat nopeasti, kokeile tätä teriyakilohta
Lue myös Anna.fi: Myös poke bowl katkaravuista valmistuu nopeasti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohibowl