Lohibruschetta
Lohibruschetta suomalaisittain syntyy ruisleivästä ja lohitahnasta, Sekoita lohen joukkoon vähän ranskankermaa tai kermaviiliä, mausta tillillä ja kapriksella. Tahnan voi tarjota myös kerrosleipien tai uuniperunoiden täytteenä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Lohibruschetta
- pieniä ruisleipäpaloja
Kalatahna:
- noin 4 dl kypsää kalaa
- 1 dl ranskankermaa
- tilliä
- rouhittua mustapippuria
pinnalle:
- kaprista
- tillin oksa
Valmistusohje
Lohibruschetta valmistuu näin helposti:
- Mittaa kalatahnan ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi tai hiero ainekset sekaisin kulhossa vaikkapa haarukalla.
- Paahda leipäpalat leivänpaahtimessa tai uunissa. Pyöräytä kalatahna kahdella lusikalla soikeiksi kokkareiksi. Aseta kalatahna leivän päälle. Korista lohibruschetta kapriksella ja tillillä.
Lue myös: Bruschetta on alkupalojen klassikko
Lue myös Anna.fi: Vadelma-kinkkubruschettat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohibruschetta