Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohipasteija

Lohipasteija syntyy itse tehdystä voitaikinasta ja suussasulavasta kala-riisitäytteestä. Nauti pasteijat arkena tai tarjoa juhlapöydässä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Lohipasteija

  • 1 annos sekoitettua voitaikinaa

Täyte

  • 1 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 dl kypsää riisiä
  • 150 g kylmäsavulohta
  • ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
  • ½ dl tilliä hienonnettuna
  • ¼ lt rouhittua mustapippuria

Voitelu

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Lohipasteija leivotaan helposti näin:

  1. Valmista ensin sekoitettu voitaikina. Tai hyödynnä valmista voitaikinaa kaupan pakastealtaasta.
  2. Valmista sitten täyte. Kuori kaksi kovaksi keitettyä kananmunaa ja hienonna ne. Hienonna 150 grammaa kylmäsavulohta, puoli desilitraa ruohosipulia ja puoli desilitraa tilliä. Yhdistä kananmunat, lohi, yrtit sekä desilitra kypsää riisiä ja 1/4 teelusikallinen rouhittua mustapippuria. 
  3. Kauli taikina pasteijoita varten puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä pasteijamuotilla ympyröitä. Annostele kalatäytettä noin ruokalusikallinen kullekin palalle. Voitele taikinan reuna vedellä ja taita puolikuuksi.
  4. Nosta pasteijat kelmulla peiteltynä jääkaappiin puoleksi tunniksi ennen paistamista. 
  5. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  6. Siirrä lohipasteijat pellille leivinpaperin päälle reunapuoli alassuin. Voitele kananmunalla ja paista pasteijoita 15–20 minuuttia. Jäähdytä.

Vinkki! Mehevästä rahkavoitaikinasta valmistuvat myös maukkaat muna-riisipasteijat.

lohipasteija

Lue myös Anna.fi: Parsapasteijat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohipasteija

Sinun täytyy kommentoidaksesi.