Lohta itämaiseen tapaan
Uunilohi saa itämaisen twistin inkivääristä, sitruunaruohosta ja chilikastikkeesta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Uunilohi itämaiseen tapaan:
- noin 600 g lohta
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 2 limetin mehu ja raastettu kuori
- 2 silputtua sitruunaruohoa tai
- 1 tl sitruunaruohotahnaa
- 1 tl inkivääritahnaa
- 3 kevätsipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl sweetchilikastiketta
Valmistusohje
1. Aseta lohifilee uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada vuoan pohjalle 1 dl vettä.
2. Sekoita mausteet keskenään ja levitä seos kalafileelle. Kypsennä uunissa 150 asteessa 20 minuuttia.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 28/16.
Uutta twistiä uuniloheen:
Joululohi ja paahdetut bataatit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohta itämaiseen tapaan