Reseptit
alle 30 min

Luumukiisseli

Luumukiisseli on vanha suomalainen pitojälkiruoka ja kuuluu monen suomalaisen joulunajan pöytään. Usein siita nautitaan riisipuuron kaverina, mutta kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa se sopii myös jouluaterian makeaksi päätökseksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Luumukiisseli:

2 pussia kivettömiä luumuja
1 l vettä
noin 1 dl sokeria tai fariinisokeria
1 kanelitanko
ripaus suolaa
2 dl mustaherukkamehua
3 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

  1. Liota luumut sokerilla maustetussa vedessä yön yli.
  2. Keitä luumut kanelitangolla maustettuna pehmeiksi ja pulleiksi. Keittoaika riippuu luumuista. Nosta pehmeät luumut reikäkauhalla liemestä tarjoiluastiaan.
  3. Sekoita mehu ja perunajauhot hyvin keskenään ja kaada keitinliemeen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna liemi uudelleen kiehumapisteeseen sekoittaen kiisseliä vaikka kahdeksikon muotoisesti puuhaarukalla kevyesti pitkin kattilan pohjaa. Lisää ripaus suolaa kiisselin makua syventämään. Anna kiisselin kiehahtaa ja hiukan kuplia, kunnes kiisseli selvästi kirkastuu ja sakenee, mutta älä enää sekoittele, muuten kiisseli herkästi sitkistyy.
  4. Kaada kiisseli luumujen päälle, poista kanelitanko ja ripottele kiisselin pinnalle hiukan sokeria, niin siihen ei muodostu kalvomaista pintaa.
  5. Tarjoa kiisseli kylmänä joulupuuron, maidon tai kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Katso myös: Sekahedelmäkiisseli ja paahdettua marenkia

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Luumukiisseli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X