Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luumu-ohrapuuro

Ohrapuuron tekeminen ei vie kauan aikaa, kun käytät rikottuja ohrasuurimoita. Rikotut ohrasuurimot rouhitaan tavallista hienommaksi, joten niistä saa puuron keittämällä jo varttitunnissa. Luumut tuovat tähän uunipuuroon ihanan makeuden.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Luumu-ohrapuuro

  • 1 l maitoa
  • 1 ½ dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 2 dl kuivattuja luumuja suikaloituna
  • 1/3 dl sokeria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Luumu-ohrapuuro valmistuu helposti näin

1.  Mittaa ainekset uunivuokaan ja sekoita.

2. Kypsennä ohrapuuroa 175 asteessa noin 30 minuuttia tai miedommassa lämmössä pitempään.

Lue myös: Aloitatko sinäkin aamusi puurolla? Kokosimme parhaat puuronystävän reseptit!

Lue myös Anna.fi/ruoka: Omenainen uunipuuro


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumu-ohrapuuro

?

Onko ohjeessa käytetyt luumut tuoreita vai kuivattuja ?

Uura Hagberg

Ohrapuuron reseptissä on käytetty kuivattuja luumuja. Yhtä hyvin puuron sekaan voi suikaloida tuoreita luumuja.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.