Luumurahka
Luumurahka on helppo ja maistuva joulun jälkiruoka. Voit valmistaa sen valmiista luumusoseesta tai -marmeladista. Ihanimman lopputuloksen saat, kun keität luumusoseen itse.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Luumurahka
- 2 dl vaahtoutuvaa kermaa
- 250 g maitorahkaa
- 1 ½ dl luumusosetta tai -marmeladia
- 2 rkl sokeria
- ½ tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Luumurahka tehdään helposti näin:
- Vatkaa 2 desilitraa kuohu- tai vispikermaa napakaksi vaahdoksi.
- Yhdistä 250 grammaan maitorahkaa 1 1/2 desilitraa luumusosetta tai luumumarmeladia. Mausta 2 ruokalusikallisella sokeria ja puolella teelusikallisella vaniljasokeria.
- Sekoita kermavaahto nostellen rahkaseoksen kanssa sekaisin.
- Lusikoi luumurahka tarjoiluastiaan tai annosmaljoihin. Nosta tekeytymään jääkaappiin tunniksi.
- Koristele luumurahka luumusoseella tai halutessasi piparimuruilla.
Lue myös: Luumukiisseli
Lue myös Anna.fi: Näin leivot herkullisen luumurahkakakun kahvipöytään.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Luumurahka