Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luumurahka

Luumurahka on helppo ja maistuva joulun jälkiruoka. Voit valmistaa sen valmiista luumusoseesta tai -marmeladista. Ihanimman lopputuloksen saat, kun keität luumusoseen itse.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Luumurahka

  • 2 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 ½ dl luumusosetta tai -marmeladia
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Luumurahka tehdään helposti näin:

  1. Vatkaa 2 desilitraa kuohu- tai vispikermaa napakaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä 250 grammaan maitorahkaa 1 1/2 desilitraa luumusosetta tai luumumarmeladia. Mausta 2 ruokalusikallisella sokeria ja puolella teelusikallisella vaniljasokeria.
  3. Sekoita kermavaahto nostellen rahkaseoksen kanssa sekaisin.
  4. Lusikoi luumurahka tarjoiluastiaan tai annosmaljoihin. Nosta tekeytymään jääkaappiin tunniksi.
  5. Koristele luumurahka luumusoseella tai halutessasi piparimuruilla.

Lue myös: Luumukiisseli

Lue myös Anna.fi: Näin leivot herkullisen luumurahkakakun kahvipöytään.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumurahka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.