Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maailman paras porokiusaus

Porokiusaus sopii yhtä hyvin kiireiseen arkeen kuin viikonloppuruoaksikin. Kiusaus ei vaadi työ­lästä esivalmistelua ja kiusaus paistuu uunissa itsekseen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Maailman paras porokiusaus

  • 1,2 kg kiinteitä perunoita, esim. Nicola tai 1 kg pakaste peruna-sipulisekoitusta
  • 150 g kylmäsavupororouhetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl täysmaitoa
  • 2 rkl sienijauhetta kuivatuista metsäsienistä (esim. tatit)
  • 100 g voimakasta sulatejuustoa
  • 1 tl suolaa (jätä suola pois halutessasi, pororouhe on todella suolaista)
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • 4 oksaa rosmariinia hienonnettuna (voi jättää poiskin)

Valmistusohje

Maailman paras porokiusaus tehdään helposti näin:

1. Pese perunat hyvin. Viipaloi ne ohuiksi tikuiksi (n. 8 mm:n paksuisiksi) joko veitsellä tai mandoliinilla eli vihannesleikkurilla.

2. Laita uunivuokaan (20 x 30 cm) vuorotellen perunoita ja pororouhetta.

3. Hienonna rosmariini. Kaada kattilaan kerma ja maito. Kuumenna. Lisää sienijauhe, sulatejuusto ja mausteet. Sekoittele kunnes juusto on sulanut. Kaada seos vuokaan. Jos käytät raakoja perunoita, paista vuokaa 200 asteessa noin 1 tunti. Jos pinta ruskistuu mielestäsi liikaa, laita päälle leivinpaperia ja pieni paino, esimerkiksi kattilan kansi. Pakasteperunoista tehty kiusaus valmistuu nopeammin, noin 50 minuutissa. Anna paistoksen vetäytyä enne syömistä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/18.

Kiusaus on täydellistä arkiruokaa:

Kinkkukiusaus

Kinkkukiusaus

janssoninkiusaus

Janssonin kiusaus

Lohikusaus

Lohikiusaus

Anna.fi: Helppo savukalakiusaus


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maailman paras porokiusaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.