Reseptit
yli 60 min
6

Maailman paras porokiusaus

Porokiusausta kannattaa tehdä kerralla suurempi satsi. Kiusaukset sopivat kiireiseen arkeen, sillä ne eivät vaadi työ­lästä esivalmistelua ja kiusaus paistuu uunissa itsekseen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Maailman paras porokiusaus:

1,2 kg kiinteitä perunoita, esim. Nicola tai 1 kg pakaste peruna-sipulisekoitusta
1 ps (150 g) kylmäsavupororouhetta
2 dl kuohukermaa
2 dl täysmaitoa
2 rkl sienijauhetta kuivatuista metsäsienistä (esim. tatit)
100 g voimakasta sulatejuustoa
1 tl suolaa (jätä suola pois halutessasi, pororouhe on todella suolaista)
runsaasti mustapippuria myllystä
4 oksaa rosmariinia hienonnettuna (voi jättää poiskin)

Valmistusohje

1. Pese perunat hyvin. Viipaloi ne ohuiksi tikuiksi (n. 8 mm:n paksuisiksi) joko veitsellä tai mandoliinilla eli vihannesleikkurilla.

2. Laita uunivuokaan (20 x 30 cm) vuorotellen perunoita ja pororouhetta.

3. Hienonna rosmariini. Kaada kattilaan kerma ja maito. Kuumenna. Lisää sienijauhe, sulatejuusto ja mausteet. Sekoittele kunnes juusto on sulanut. Kaada seos vuokaan. Jos käytät raakoja perunoita, paista vuokaa 200 asteessa noin 1 tunti. Jos pinta ruskistuu mielestäsi liikaa, laita päälle leivinpaperia ja pieni paino, esimerkiksi kattilan kansi. Pakasteperunoista tehty kiusaus valmistuu nopeammin, noin 50 minuutissa. Anna paistoksen vetäytyä enne syömistä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/18.

Kiusaus on täydellistä arkiruokaa:

Kinkkukiusaus

Kinkkukiusaus

janssoninkiusaus

Janssonin kiusaus

Lohikusaus

Lohikiusaus

Anna.fi: Helppo savukalakiusaus

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maailman paras porokiusaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X