Maalaispatee
Näyttävä maalaispatee kerää joulupöydässä kiitoksia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Maalaispatee:
- 300 g broilerinmaksaa
- 25 g voita
- 2 salottisipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 tl suolaa
- ½ tl jauhettua maustepippuria
- ripaus rouhittua valkopippuria
- 1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
- 400 g possunkylkeä
- 400 g broilerinjauhelihaa
- 2 rkl konjakkia tai brandyä
- 1 kananmuna
- 1 dl pistaasipähkinän sydämiä
LISÄKSI
- 2 pkt (á 140 g) pekonia
Valmistusohje
1. Sulata maksa hitaasti jääkaapissa. Valuta maksa huolellisesti ja poista tarvittaessa ylimääräiset kalvot. Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voissa hetki pannulla ja mausta suolalla, mauste- ja valkopippurilla sekä riivityillä ja hienonnetuilla timjaminlehdillä. Anna seoksen jäähtyä.
2. Pilko possunkylki ja jauha monitoimikoneessa hienoksi. Lisää jauheliha ja maksa, aja tasaiseksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt sipuliseos, konjakki tai brandy, kananmuna ja pistaasipähkinät. Anna seoksen maustua jääkaapissa peitettynä muutama tunti.
3. Vuoraa pekoniviipaleilla leipävuoka (n. 1,8 l). Painele lihamassa vuokaan ja käännä päälle pekoniviipaleet. Peitä vuoka huolellisesti foliolla. Kypsennä vesihauteessa uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti. Poista folio ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia tai kunnes patee on keskeltä kiinteää. Anna jäähtyä. Anna vetäytyä huolella viileässä seuraavaan päivään ennen leikkaamista.
Lisää reseptejä:
Portterilimppu Puolukkasilli Karpaloviinietikka Punajuurichutney Ruoka.fi: Broilerinmaksapatee
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maalaispatee