Reseptit
12
Kiitos

Maalaispatee

Näyttävä maalaispatee kerää joulupöydässä kiitoksia. Pistaasipähkinät ja tilkka konjakkia takaavat makuelämyksen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Maalaispatee:

300 g broilerinmaksaa
25 g voita
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
1/2 tl jauhettua maustepippuria
ripaus rouhittua valkopippuria
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
400 g possunkylkeä
400 g broilerinjauhelihaa
2 rkl konjakkia tai brandyä
1 kananmuna
1 dl pistaasipähkinän sydämiä

LISÄKSI

2 pkt (á 140 g) pekonia

Valmistusohje

1. Sulata maksa hitaasti jääkaapissa. Valuta maksa huolellisesti ja poista tarvittaessa ylimääräiset kalvot. Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voissa hetki pannulla ja mausta suolalla, mauste- ja valkopippurilla sekä riivityillä ja hienonnetuilla timjaminlehdillä. Anna seoksen jäähtyä.

2. Pilko possunkylki ja jauha monitoimikoneessa hienoksi. Lisää jauheliha ja maksa, aja tasaiseksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt sipuliseos, konjakki tai brandy, kananmuna ja pistaasipähkinät. Anna seoksen maustua jääkaapissa peitettynä muutama tunti.

3. Vuoraa pekoniviipaleilla leipävuoka (n. 1,8 l). Painele lihamassa vuokaan ja käännä päälle pekoniviipaleet. Peitä vuoka huolellisesti foliolla. Kypsennä vesihauteessa uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti. Poista folio ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia tai kunnes patee on keskeltä kiinteää. Anna jäähtyä. Anna vetäytyä huolella viileässä seuraavaan päivään ennen leikkaamista.

Lisää reseptejä:

Portterilimppu
Puolukkasilli
Karpaloviinietikka
Punajuurichutney
Ruoka.fi: Broilerinmaksapatee

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maalaispatee

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X