Reseptit
alle 30 min

Majoneesikastikkeita

Valmiista majoneesista saa hetkessä ja helposti mausteita muuttamalla mainioita kastikkeita ja dippejä, kuten aiolia, tartar- ja remoulade-kastikkeita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Remoulade

2-3 dl majoneesia
1 dl pehmeäksi vaahdoksi vatkattua kuohu- tai vispikermaa
1 rkl hienonnettuja kapriksia
1/2 dl hienonnettua maustekurkkua
1 tl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta persiljaa hienonneettuna

Tartar-kastike

2 dl majoneesia
1/2 dl kurkkupikkelsiä
1/2 dl tuoreita yrttejä, esim. ruohosipulia, tilliä
2 rkl hienonettuja kapriksia

Valkosipulimajoneesi eli aioli

3 dl majoneesia
3-5 kpl valkosipulinkynsiä puserrettuna

Vihreä majoneesi

3 dl majoneesia
100 g pinaattia
2 rkl persiljaa
2 rkp vihantakrassia

Sinappikastike

3 dl majoneesia
tilkka vettä
2-3 rkl sinappia noin
2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Näin teet helposti majoneesikastikkeita valmiista majoneesista:

  1. Remoulade-kastike: sekoita 2-3 dl majoneesia ja 1 dl pehmeäksi vaahdoksi vatkattua kuohu- tai vispikermaa ja mausta kastike hienonnetulla kapriksella, etikka- tai maustekurkulla ja tuoreella rakuunalla ja persiljalla. Sopii kananmunien, kasvisten, paistetun kalan tai kylmän lihan kanssa.
  2. Tartarkastike: mausta majoneesi hienoksi leikatulla pikkelsillä, kapriksella ja hienonnetulla persiljalla, ruohosipulilla tai kirvelillä ja rakuunalla.
  3. Valkosipulimajoneesi:  Puserra majoneesin joukkoon 3-5 valkosipulinkynttä.
  4. Vihreä majoneesi: Ryöppää noin 100 g pinaattia, valuta ja huuhdo kylmällä vedellä. Purista kosteus pois ja hienonna pinaatti. Lisää pinaatti majoneesiin. Lisävihreyttä antavat persilja ja vihantakrassi.
  5. Sinappikastike: Ohenna majoneesia vedellä ja mausta se sinapilla ja hienoksi leikatulla tillillä. Tarjoa esimerkiksi tuoresuolatun lohen tai kirjolohen kanssa.

Lue myös: Helppo majoneesi

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Majoneesikastikkeita

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X