
Majoneesikastikkeita
Valmiista majoneesista saa hetkessä ja helposti mausteita muuttamalla mainioita kastikkeita ja dippejä, kuten aiolia, tartar- ja remoulade-kastikkeita.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
Ainekset
Remoulade
- 2-3 dl majoneesia
- 1 dl pehmeäksi vaahdoksi vatkattua kuohu- tai vispikermaa
- 1 rkl hienonnettuja kapriksia
- ½ dl hienonnettua maustekurkkua
- 1 tl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
- 2 rkl tuoretta persiljaa hienonneettuna
Tartar-kastike
- 2 dl majoneesia
- ½ dl kurkkupikkelsiä
- ½ dl tuoreita yrttejä, esim. ruohosipulia, tilliä
- 2 rkl hienonettuja kapriksia
Valkosipulimajoneesi eli aioli
- 3 dl majoneesia
- 3-5 kpl valkosipulinkynsiä puserrettuna
Vihreä majoneesi
- 3 dl majoneesia
- 100 g pinaattia
- 2 rkl persiljaa
- 2 rkp vihantakrassia
Sinappikastike
- 3 dl majoneesia
- tilkka vettä
- 2-3 rkl sinappia noin
- 2 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Näin teet helposti majoneesikastikkeita valmiista majoneesista:
- Remoulade-kastike: sekoita 2-3 dl majoneesia ja 1 dl pehmeäksi vaahdoksi vatkattua kuohu- tai vispikermaa ja mausta kastike hienonnetulla kapriksella, etikka- tai maustekurkulla ja tuoreella rakuunalla ja persiljalla. Sopii kananmunien, kasvisten, paistetun kalan tai kylmän lihan kanssa.
- Tartarkastike: mausta majoneesi hienoksi leikatulla pikkelsillä, kapriksella ja hienonnetulla persiljalla, ruohosipulilla tai kirvelillä ja rakuunalla.
- Valkosipulimajoneesi: Puserra majoneesin joukkoon 3-5 valkosipulinkynttä.
- Vihreä majoneesi: Ryöppää noin 100 g pinaattia, valuta ja huuhdo kylmällä vedellä. Purista kosteus pois ja hienonna pinaatti. Lisää pinaatti majoneesiin. Lisävihreyttä antavat persilja ja vihantakrassi.
- Sinappikastike: Ohenna majoneesia vedellä ja mausta se sinapilla ja hienoksi leikatulla tillillä. Tarjoa esimerkiksi tuoresuolatun lohen tai kirjolohen kanssa.
Lue myös: Helppo majoneesi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Majoneesikastikkeita