Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Talvicaesarsalaatti

Kun kaksi majoneesisalaattia, caesar ja waldorf yhdistetään, syntyy ihastuttava ja yllätyksellinen herkku. Tässä salaatissa majoneesin runsasta makua taittavat salaattisikuri ja omena.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Talvicaesarsalaatti:

  • 2 viipaletta maalaisleipää
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 1 lehtisellerinvarsi
  • 1 kirpeähkö omena
  • 2 tl sitruunamehua
  • 4 salaattisikuria tai 1 kerä muuta kirpeähköä salaattia
  • 1 dl parmesaanijuustoa

Kastike:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 sardellifileetä
  • 2 dl majoneesia
  • 3 rkl raastettua parmesaanijuustoa
  • ½ tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Talvicaesarsalaatti tehdään helposti näin:

1. Tee kastike. Kuori ja hienonna yksi valkosipulinkynsi. Hienonna kaksi sardellifileetä. Sekoita ne sekä kaksi desilitraa majoneesia, kolme ruokalusikallista parmesaanijuustoa ja puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria keskenään.

2. Kuutioi kaksi viipaletta maalaisleipää. Paista se rapeaksi pinnoitetulla pannulla. Anna jäähtyä. Paahda yksi desilitra saksanpähkinöitä ja rouhi ne.

3. Viipaloi yksi lehtisellerinvarsi. Leikkaa yksi kirpeähkö omena ohuiksi viipaleiksi. Pirskottele päälle kaksi teelusikallista sitruunamehua. Huuhtaise ja kuivaa salaatti.

4. Kokoa kasvikset tarjoilulautaselle. Lusikoi kastike päälle tai sekoita se kokonaan kasviksiin. Viimeistele krutongeilla, pähkinärouheella ja yhdellä teelusikallisella parmesaanijuustoa.

Vinkki: Höystä salaatti halutessasi jättiravuilla, vuohenjuustolla tai paistetulla broilerilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Raikas salaatti on maukas lisuke joulupöydässä – 4 hurmaavaa ohjetta

Lue myös Anna.fi/ruoka: Sopiva salaatti joka makuun ja tilanteeseen: ruokaisa, raikas, yllättävä, kuuma, eksoottinen ja makea


Kommentoi

Kommentoi juttua: Talvicaesarsalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.