Reseptit
30-60 min
4

Makkarakastike

Makkarakastike on kotiruokien klassikko. Se tehdään tietysti ruskeaan kastikkeeseen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Makkarakastike:

1 pkt lenkkimakkaraa (esimerkiksi HK:n sininen lenkki)
1 sipuli
60 g vehnäjauhoja
60 g voita
1 rkl voita paistamiseen
1 dl suolakurkkulientä
9 dl vettä
1 tl suolaa
10 kpl maustepippureita

Valmistusohje

1. Leikkaa makkarat puolikuun muotoisiksi paloiksi. Ruskista makkarat noin ruokalusikallisessa voita kauniin värisiksi.

2. Laita ruskistetut makkarat sivuun ja lisää pannulle kuutioitu sipuli ja voi. Karamellisoi sipulia keskilämmöllä noin 5-10 minuuttia. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia.

3. Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin kaada joukkoon vesi, maustepippurit ja suolakurkkuliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen ja lisää makkarat. Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia.

4. Mausta suolalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä suolakurkkuviipaleiden kera.

Lisää parhaita kotiruokia:

Uunilenkki on klassikkoruoka, joka maistuu silloin tällöin.

Uunilenkki – klassinen uunimakkara juustolla ja sinapilla

nakkikastike

Perinteinen nakkikastike

makkara-lehtikaalikeitto

Makkara-lehtikaalikeitto

Anna.fi: Talkooväen makkarakeitto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Makkarakastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X