
Makkarakastike
Makkarakastike on kotiruokien klassikko. Se tehdään tietysti ruskeaan kastikkeeseen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Ruskeakastike
- 50 g voita
- ½ dl vehnäjauhoja
- 5 dl vettä tai lihalientä
- (1 tl suolaa)
- ¼ tl rouhittua maustepippuria
Makkarakastike
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 580 g lenkkimakkaraa
Valmistusohje
Makkarakastike valmistuu näin helposti.
1. Mittaa pannulle 50 grammaa voita ja puoli desilitraa vehnäjauhoja. Anna voin sulaa ja sekoita koko ajan. Pidä liesi miedolla lämmöllä ja sekoita seosta niin kauan, että seos ruskistuu.
2. Varo polttamasta jauhoja. Kun seos on kauniin ruskeaa, lisää joukkoon puoli litraa vettä tai lihalientä. Anna kiehua noin vartti. Lisää tarvittaessa teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallista maustepippuria.
3. Kuullota yksi hienonnettu sipuli voin ja öljyn seoksessa. Siirrä sivuun. Pilko paketti eli noin 580 grammaa lenkkimakkaraa ja ruskista palat. Lisää ne sipulin kanssa kastikkeeseen.
4. Tarjoa makkarkastike keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä suolakurkkuviipaleiden kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2022.
Lue myös Anna.fi: Chorizo-kasviskiusaus
Kommentoi
Kommentoi juttua: Makkarakastike