Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Makkarapelti

Makkarapelti on kuin uunissa paistettava pyttipannu. Hieman tulisten raakamakkaroiden ja perunoiden kaveriksi voi laittaa paistumaan melkein mitä tahansa kasviksia, kuten makeita suippopaprikoita ja kukkakaalia. Tarjoa ruoka sinapilla maustetun majoneesin kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Makkarapelti:

  • 800 g pienehköä perunaa
  • 2 salottisipulia
  • 1 pieni kukka- tai parsakaali
  • 200 g pieniä suippopaprikoita
  • 2 tl kuivattua pizzamaustetta
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1 tl sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 500 g mausteista makkaraa, esim. chorizoa
  • 100 g vihreitä taitepapuja
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

Makkarapelti valmistuu näin:

1. Pese perunat ja puolita ne. Kuori ja lohko sipulit. Irrota kukkakaali nupuiksi. Puolita suippopaprikat ja poista siemenet ja kanta. Laita kaikki kasvikset kulhoon. Lisää mausteet ja öljy. Sekoita. Kumoa kasvikset leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.

2. Pistele makkarat haarukalla ja aseta uunipellille papujen kanssa. Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia, tai kunnes makkarat ja perunat ovat kypsiä.

3. Raasta päälle parmesaania ja ripottele ruohosipulia. Tarjoa sinapilla maustetun majoneesin ja salaatin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/19.

Kurkkaa myös: Uunilenkki ja sinappinen kastike

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Parhaat makkaraperunat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Makkarapelti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.