Reseptit
30-60 min
4

Makkarapelti

Makkarapelti on kuin uunissa paistettava pyttipannu. Hieman tulisten raakamakkaroiden ja perunoiden kaveriksi voi laittaa paistumaan melkein mitä tahansa kasviksia. Tarjoa ruoka sinapilla maustetun majoneesin kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Makkarapelti:

800 g pienehköä perunaa
2 salottisipulia
1 pieni kukka- tai parsakaali
200 g pieniä suippopaprikoita
2 tl kuivattua pizzamaustetta
1/2 tl paprikajauhetta
1 tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl oliiviöljyä
500 g mausteista makkaraa, esim. chorizoa
100 g vihreitä taitepapuja
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
1 dl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Pese perunat ja puolita ne. Kuori ja lohko sipulit. Irrota kukkakaali nupuiksi. Puolita suippopaprikat
ja poista siemenet ja kanta. Laita kaikki kasvikset kulhoon. Lisää mausteet ja öljy. Sekoita. Kumoa kasvikset leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.

2. Pistele makkarat haarukalla ja aseta uunipellille papujen kanssa. Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia, tai kunnes makkarat ja perunat ovat kypsiä.

3. Raasta päälle parmesaania ja ripottele ruohosipulia. Tarjoa sinapilla maustetun majoneesin ja salaatin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/19.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Makkarapelti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X