
Airfryer-makkaraperunat
Airfryer-makkaraperunat tehdään oikeasta perunasta. Perunoita ei tarvitse edes kuoria. Paista perunat melkein kypsiksi ja lisää sitten makkarat. Kylkeen sopii itse tehty kurkkusalaatti.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Airfryer-makkaraperunat
- 600 g kiinteitä perunoita
- ½ tl oliiviöljyä spraypullosta
- (½ tl suolaa)
- 5 mausteista raakamakkaraa (esim. Pirkan jalapeno-cheddarmakkara)
- 1 sipuli
Lisäksi
- 2 paistettua tai löysäksi keitettyä kananmunaa
Kurkkusalaatti
- ½ kurkku
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 2 tl omenaviinietikkaa
- ¼ tl sormisuolaa
- 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Valmistusohje
Airfryer-makkaraperunat valmistuvat helposti näin:
- Pese 600 grammaa kiinteitä perunoita hyvin. Voit hyvin jättää niihin kuoret. Kuorissa on paljon makua ja vitamiinit ovat heti kuoren alla. Leikkaa perunat 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
- Laita perunapalat airfryerin ritiläpohjaiseen paistoastiaan.
- Suihkauta perunoihin suihkautus spraypullosta oliiviöljyä ja ravistele kulhoa, että öljy valuu tasaisesti kaikkiin perunoihin. Ripottele päälle halutessasi puoli teelusikallista suolaa ja ravista vielä vähän. Makkara on suolainen, joten et välttämättä tarvitse suolaa perunoihin.
- Työnnä ilmafriteerauskeittimen astia koneen sisälle. Paista perunoita 200 asteessa 10–15 minuuttia.
- Sillä aikaa ota viisi mausteista raakamakkaraa ja pullauta makkaroiden kuoresta makkaramassa ulos pieniksi keoiksi. Vedä kulho ulos koneesta ja ravistele perunoita. Asettele makkarat perunoiden päälle. Jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia.
- Leikkaa puolikas kurkku halki ja viipaleiksi. Kaada päälle kaksi ruokalusikallista makeaa chilikastiketta ja kaksi teelusikallista omenaviinietikkaa. Lisää 1/4 teelusikallinen suolaa ja ruokalusikallinen hienonnettua ruohosipulia. Sekoita ja tarjoa kurkkusalaatti makkaraperunoiden kanssa.
- Paista annosten päälle kaksi kananmunaa tai tarjoa lisänä löysäksi keitetyt kananmunat.
Vinkki! Tarjoa airfryer-makkaraperunat itse tehdyn srirachan eli fermentoidun chilikastikkeen ja chilitahnan kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2023.
Lue myös Anna.fi: Tulinen makkarapata
Kommentoi
Kommentoi juttua: Airfryer-makkaraperunat