Mamman marjapiirakka
Mamman marjapiirakka ohje on perinteinen kesäajan marjapiirakka, johon tulee kauden marjoja. Sen pohja tehdään graham-vehnäjauhoyhdistelmään ja täytteessä on kermaviiliä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Mamman marjapiirakka, pohja
- 100 g voita huoneenlämpöisenä
- ½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl grahamjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Mamman marjapiirakka, täyte
- 4 dl mustikoita ja vadelmia tai punaviinimarjoja
- 200 g kermaviiliä
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Mamman marjapiirakka leivotaan helposti näin
- Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.
- Vatkaa sata grammaa voita ja puoli desilitraa sokeria vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe vaahtoon kevyesti sekoittaen.
- Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jätä taikinaa halutessasi vähän päälle koristeeksi.
- Levitä neljä desilitraa marjoja pohjan päälle. Jos käytät pakastemarjoja, sekoita niiden joukkoon pari ruokalusikallista perunajauhoja.
- Sekoita keskenään 200 grammaan kermaviiliä, yksi kananmuna, puoli desilitraa sokeria ja yksi teelusikallinen vaniljasokeria keskenään. Kaada kermaviiliseos marjojen päälle. Ripottele päälle loput taikinamurut.
- Paista mamman marjapiirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Lue myös: Gluteeniton mamman marjapiirakka
Lue myös Anna.fi: Kolmen marjan marenkipiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mamman marjapiirakka