Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mamman marjapiirakka

Mamman marjapiirakka ohje on perinteinen kesäajan marjapiirakka, johon tulee kauden marjoja. Sen pohja tehdään graham-vehnäjauhoyhdistelmään ja täytteessä on kermaviiliä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Mamman marjapiirakka, pohja

  • 100 g voita huoneenlämpöisenä
  • ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Mamman marjapiirakka, täyte

  • 4 dl mustikoita ja vadelmia tai punaviinimarjoja
  • 200 g kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Mamman marjapiirakka leivotaan helposti näin

  1. Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.
  2. Vatkaa sata grammaa voita ja puoli desilitraa sokeria vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe vaahtoon kevyesti sekoittaen.
  3. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jätä taikinaa halutessasi vähän päälle koristeeksi.
  4. Levitä neljä desilitraa marjoja pohjan päälle. Jos käytät pakastemarjoja, sekoita niiden joukkoon pari ruokalusikallista perunajauhoja.
  5. Sekoita keskenään 200 grammaan kermaviiliä, yksi kananmuna, puoli desilitraa sokeria ja yksi teelusikallinen vaniljasokeria keskenään. Kaada kermaviiliseos marjojen päälle. Ripottele päälle loput taikinamurut.
  6. Paista mamman marjapiirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Lue myös: Gluteeniton mamman marjapiirakka

Lue myös Anna.fi: Kolmen marjan marenkipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mamman marjapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.