Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkapavlova

Mansikkapavlova on kesän suloisin herkku: yhtä aikaa kepeän rapea ja makean pehmeä. Päältä rapea ja sisältä sitkas marenki saa yllensä sitruunaisen tuorejuusto-kermavaahtopilven sekä tuoreita mansikoita.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Mansikkapavlova, marenki

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 tl valkoviini- tai omenaviinietikkaa

Pellin voiteluun

  • 1 tl rypsiöljyä

Mansikkapavlova, täyte

  • 1 dl lemon curd -sitruunatahnaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 500 g tuoreita mansikoita

Valmistusohje

Mansikkapavlova leivotaan helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Mittaa kaksi desilitraa sokeria pieneen kulhoon. Ota desilitra erikseen ja sekoita siihen kaksi teelusikallista Maizenaa. Riko neljä kananmunaa ja erottele valkuaiset metalli- tai lasikulhoon. Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki ja lisää sokeri vähitellen vaahtoutuvaan massaan. Lisää myös maissijauho-sokeriseos ja teelusikallinen valkoviini- tai omenaviinietikkaa. Vatkaa valkuaisia kymmenisen minuuttia, kunnes vaahto on kova ja kiinteä. 
  2. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä niistä kohdista, joihin levität marengin. Lusikoi marenki pellille halkaisijaltaan noin 25 cm leveälle alueelle siten, että keko jää reunoiltaan korkeammaksi ja keskelle jää syvennys. 
  3. Paista marenkipohjaa 100-asteisessa uunissa tunnista kahteen. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Anna jäähtyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
  4. Valmista täyte. Sekoita desilitra sitruunatahnaa ja sata grammaa maustamatonta tuorejuustoa kulhossa. Vatkaa kaksi desilitraa vispikermaa vaahdoksi. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon. 
  5. Ota 500 grammaa tuoreita mansikoita. Poista mansikoista kannat ja viipaloi mansikat. Nosta marenkilevy tarjoiluvadille ja levitä kerma-tuorejuustoseos jäähtyneelle kakkupohjalle.
  6. Koristele mansikkapavlova runsaasti tuoreilla marjoilla. Tarjoa heti.

Lue myös: Marenkikakku hurmaa herkuttelijat makeudellaan ja rapeudellaan – kokosimme ihanimmat pavlovat ja britat juhlapöytään

Lue myös Anna.fi: Pavlovan salaisuus on täydellisessä marengissa – näillä nikseillä ja resepteillä jälkiruokien kuningatar onnistuu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkapavlova

Sinun täytyy kommentoidaksesi.