
Mansikkapavlova
Mansikkapavlova on kesän suloisin herkku: yhtä aikaa kepeän rapea ja makean pehmeä. Päältä rapea ja sisältä sitkas marenki saa yllensä sitruunaisen tuorejuusto-kermavaahtopilven sekä tuoreita mansikoita.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Mansikkapavlova, marenki
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl maissitärkkelystä
- 1 tl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
Pellin voiteluun
- 1 tl rypsiöljyä
Mansikkapavlova, täyte
- 1 dl lemon curd -sitruunatahnaa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl vispikermaa
- 500 g tuoreita mansikoita
Valmistusohje
Mansikkapavlova leivotaan helposti näin:
- Kuumenna uuni 125 asteeseen. Mittaa kaksi desilitraa sokeria pieneen kulhoon. Ota desilitra erikseen ja sekoita siihen kaksi teelusikallista Maizenaa. Riko neljä kananmunaa ja erottele valkuaiset metalli- tai lasikulhoon. Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki ja lisää sokeri vähitellen vaahtoutuvaan massaan. Lisää myös maissijauho-sokeriseos ja teelusikallinen valkoviini- tai omenaviinietikkaa. Vatkaa valkuaisia kymmenisen minuuttia, kunnes vaahto on kova ja kiinteä.
- Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä niistä kohdista, joihin levität marengin. Lusikoi marenki pellille halkaisijaltaan noin 25 cm leveälle alueelle siten, että keko jää reunoiltaan korkeammaksi ja keskelle jää syvennys.
- Paista marenkipohjaa 100-asteisessa uunissa tunnista kahteen. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Anna jäähtyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
- Valmista täyte. Sekoita desilitra sitruunatahnaa ja sata grammaa maustamatonta tuorejuustoa kulhossa. Vatkaa kaksi desilitraa vispikermaa vaahdoksi. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon.
- Ota 500 grammaa tuoreita mansikoita. Poista mansikoista kannat ja viipaloi mansikat. Nosta marenkilevy tarjoiluvadille ja levitä kerma-tuorejuustoseos jäähtyneelle kakkupohjalle.
- Koristele mansikkapavlova runsaasti tuoreilla marjoilla. Tarjoa heti.
Lue myös Anna.fi: Pavlovan salaisuus on täydellisessä marengissa – näillä nikseillä ja resepteillä jälkiruokien kuningatar onnistuu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikkapavlova