Marinoidut rouskut
Rouskuista maustuu parissa päivässä mainio lisuke.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
1. päivä
- 1 l karva- tai kangasrouskuja
- 3 rkl karkeaa merisuolaa
2. päivä
- 3 valkosipulinkynttä
- muutama oksa timjamia ja rosmariinia
- 1 laakerinlehti
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- noin 2 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Valmistusaika noin kaksi vuorokautta.
1. Puhdista rouskut ja keitä ne runsaassa vedessä 10 minuuttia. Huuhtele ja valuta huolellisesti. Anna valua kuiviksi talouspaperin päällä. Pilko isoimmat lakit ja jätä pienet kokonaisiksi.
2. Nostele kerroksittain merisuolan kanssa kulhoon niin, että alimmaiseksi ja päällimmäiseksi tulee suolaa. Aseta sienien päälle paino, jotta niistä tihkuva neste peittää sienet kokonaan. Laita kylmään vuorokaudeksi.
3. Huuhtele sienet ja nosta puhtaaseen lasiastiaan kerroksittain viipaloitujen valkosipulinkynsien, yrtinoksien ja laakerinlehden kanssa. Valuta päälle etikka ja oliiviöljy niin, että sienet peittyvät.
Ohjeen suolamäärä on korjattu 28.9.2021 yhdestä desistä kolmeen ruokalusikalliseen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoidut rouskut
Onkohan suolan määrä reseptissä todella oikein? Pidin sieniä tuossa suolamäärässä vain muutaman tunnin, en vuorokautta. Sienet muuttuivat jo siinä ajassa todella suolasiksi, syömäkelvottomiksi kuin suolasienet. Liottelin sen jälkeen suolaa pois pitkän tovin, ennen kuin laitoin sienet öljyyn.
Missä ja kauanko säilyy?
Tosiaan tuntuu liioittelulta tuo suolan määrä!!!????
Ohjeen suolamäärää on nyt pienennetty. Marinoidut rouskut voi valmistaa myös niin, että keittää rouskut suolavedessä ja marinoi ne oliiviöljy-etikassa ilman purkkisuolausta.