Marinoitu grillikylki
Kesäiseksi herkkupalaksi valmistetaan grillikylkeä. Sivele possunkylki glaseerauksella suussasulavaksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
- 1,5 kg luullista porsaan grillikylkeä
Keitinliemi
- 1 l omenamehua
- ½ dl ruokokidesokeria
- 1 ½ rkl soijakastiketta
Mausteseos
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 tl suolaa
- ½ tl savupaprikajauhetta
- ripaus rouhittua mustapippuria
Glaseeraukseen
- 2 dl keitinlientä
- ½ dl ruokokidesokeria
- 1 ½ rkl soijakastiketta
- 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
Valmistusohje
1. Paloittele porsaankyljet muutamaan palaan. Keitä keitinliemessä 1,5 tuntia. Valuta liemestä, mutta säästä sitä hieman glaseerauskastiketta varten.
2. Valmista mausteseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita muiden mausteiden kanssa ja hiero lihapalojen pintaan. Kypsennä lihat 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia tai kunnes liha on murean kypsää.
3. Sekoita glaseerauskastikkeen ainekset. Grillaa ja sivele kastiketta lihapalojen pinnoille grillauksen aikana.
Lisää reseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoitu grillikylki