Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marinoitu kananmuna

Marinoitu kananmuna saa kauniin värin, kun marinoit sen etikkapunajuurten säilöntäliemellä. Jätä kananmuna hieman löysäksi sisältä, niin keltuaisen väri korostuu. M-koon kananmunan täydellinen keittoaika hieman löysän keltuaisen saamiseksi on 5:30 minuuttia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Marinoitu kananmuna

  • 6 kananmunaa
  • 2 dl etikkapunajuurien purkista lientä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Marinoitu kananmuna tehdään helposti näin:

1. Keitä kuusi kananmunaa noin 5 1⁄2 minuuttia. Jäähdytä jääkylmässä vedessä nopeasti. Kuori varovasti.

2. Tee marinadi sekoittamalla pikkeliliemen ainekset eli kaksi desilitraa etikkapunajuurten lientä, puoli desilitraa valkoviinietikkaa, yksi teelusikallinen sokeria ja yksi teelusikallinen suolaa hillopurkissa. Laita kuoritut munat purkkiin ja purkki kiiinni. Nosta jääkaappiin yöksi.

3. Tarjoa marinoitu kananmuna voileivän päällä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2020.

Lue myös: Katso herkulliset ohjeet ja pikkelöi nyt kasvikset – mummonkurkut, kirsikkatomaatit ja monet muut mainiot maut

Lue myös Anna.fi: Vie kananmuna-ateria uudelle tasolle


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoitu kananmuna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.