Markus Maulavirran yrttigraavattu siika
Markus Maulavirran yrttigraavattu siika maistuu munankuoresta tarjotun kastikkeen ja kuumien perunoiden kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Yrttigraavattu siika Markus Maulavirran tapaan
- 2 siikafileetä (a 250 g)
- persiljaa
- tilliä
- basilikaa
- kirveliä
- timjamia
- 1 ½ rkl karkeaa suolaa
Kanamunakastike
- kananmuna
- ranskankermaa
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Yrttigraavattu siika Markus Maulavirran tapaan tehdään näin:
Varaa aikaa siian maustumiseen vähintään puoli vuorokautta.
- Fileoi siiat, mutta jätä nahka. Pyyhi talouspaperilla siikafileet kuiviksi.
- Hienonna yrtit ja hiero karkean suolan kanssa huhmareessa, kunnes yrteistä irtoaa mehua. Tuoretta persiljaa saa olla runsaasti, tilliä vähän vähemmän ja noin puolet tillin määrästä basilikaa ja kirveliä. Timjamia niukemmin, vain mauksi. Levitä yrttiseos fileille ja laita fileet lihapuolet vastakkain. Kiedo fileet voipaperiin ja laita jääkaappiin maustumaan puoleksi vuorokaudeksi.
- Pyyhi fileiden päältä kostuneet yrtit pois, leikkaa graavattu siika vinoiksi, ohuiksi viipaleiksi ja koristele siikasiivut tuoreilla yrteillä.
- Tarjoa yrttigraavattu siika kanamunakastikkeen kanssa. Tarjoa kastike kananmunankuoresta: hienonna keitettyä munaa, lisää ranskankermaa, mausta munakastike suolalla ja mustapippurilla.
Lue myös: Joulukalat – parhaat ohjeet joulun kalapöytään
Lue myös Anna.fi: Itse graavattu lohi vie kielen mennessään – näillä ohjeilla onnistut kalan graavaamisessa ja loihdit ihanat graavilohiherkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Markus Maulavirran yrttigraavattu siika