Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marokkolainen lammastagine

Kun kaipaat jotain erityisen maukasta arkiseen päivällispöytään, Marokkolainen lammastagine on hyvä vaihtoehto. Pitkä haudutusaika takaa maun intensiivisyyden sekä lihan mureuden!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Marokkolainen lammastagine:

  • 600 g luutonta karitsan paistia
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl korianterin siemeniä
  • 2 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 kanelitanko
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 3 dl tomaattimehua
  • 3 dl lihalientä (gluteeniton)
  • 2 dl kuivattuja kivettömiä taateleita
  • 1 dl kuivattuja aprikooseja
  • 1 rkl hunajaa

Lisäksi

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Marokkolainen lammastagine tehdään helposti näin:

1. Nosta liha huoneenlämpöön tunti ennen kypsentämistä. Leikkaa se reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Ruskista lihat pannulla tai taginepadassa. Lisää sipulit. Jauha korianterin- ja juustokuminansiemenet morttelissa. Sekoita joukkoon paprikajauhe ja kurkuma.

2. Lisää mausteseos lihojen joukkoon raastetun inkiväärin, kanelitangon, suolan ja pippurin kanssa. Kääntele ainekset sekaisin. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

3. Lisää tomaattimehu ja lihaliemi ja nosta pata 175-asteiseen uuniin. Anna hautua 2-3 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lisää pataan taatelit, aprikoosit ja hunaja ja anna hautua vielä vartti. Tarkista maku. Viimeistele lammastagine hienonnetulla, tuoreella korianterilla.

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

Marokkolainen lammas

Lammaspata

Marokkolaiset lammaspiiraat

Välimeren lammaspaisti

Välimerellinen lammaspaisti

Lampaan lapa

Ruoka.fi: Hitaasti paahdettu lampaan lapapaisti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marokkolainen lammastagine

Sinun täytyy kommentoidaksesi.