
Marokkolainen lammastagine
Kun kaipaat jotain erityisen maukasta arkiseen päivällispöytään, Marokkolainen lammastagine on hyvä vaihtoehto. Pitkä haudutusaika takaa maun intensiivisyyden sekä lihan mureuden!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Marokkolainen lammastagine:
- 600 g luutonta karitsan paistia
- 2 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 tl korianterin siemeniä
- 2 tl juustokuminan siemeniä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kurkumaa
- 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 1 kanelitanko
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 3 dl tomaattimehua
- 3 dl lihalientä (gluteeniton)
- 2 dl kuivattuja kivettömiä taateleita
- 1 dl kuivattuja aprikooseja
- 1 rkl hunajaa
Lisäksi
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
Marokkolainen lammastagine tehdään helposti näin:
1. Nosta liha huoneenlämpöön tunti ennen kypsentämistä. Leikkaa se reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Ruskista lihat pannulla tai taginepadassa. Lisää sipulit. Jauha korianterin- ja juustokuminansiemenet morttelissa. Sekoita joukkoon paprikajauhe ja kurkuma.
2. Lisää mausteseos lihojen joukkoon raastetun inkiväärin, kanelitangon, suolan ja pippurin kanssa. Kääntele ainekset sekaisin. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
3. Lisää tomaattimehu ja lihaliemi ja nosta pata 175-asteiseen uuniin. Anna hautua 2-3 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lisää pataan taatelit, aprikoosit ja hunaja ja anna hautua vielä vartti. Tarkista maku. Viimeistele lammastagine hienonnetulla, tuoreella korianterilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marokkolainen lammastagine