Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteiset linssit

Mausteiset linssit maistuvat keitetyn riisin ja intialaisten ruokien lisukkeena. Linssit ovat tärkeä osa intialaista ateriaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mausteiset linssit

  • 200 g linssejä
  • 5 dl vettä
  • 4 rkl auringonkukkaöljyä
  • 1 tl mustia sinapinsiemeniä
  • 2 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 iso, hienonnettu sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 400 g murskattuja tomaatteja
  • 1-2 tl garam masala- mausteseosta
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua korianteria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Mausteiset linssit valmistetaan näin:

  1. Huuhtele ja siivilöi linssit. Lisää puhdasta vettä. Keitä kattilassa 8-15 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä.
  2. Kuumenna pannussa öljy ja sinapinsiemenet. Kun ne ritisevät, sekoita joukkoon juustokumina ja hienonnettu sipuli ja pienennä samalla lämpöä. Kun sipuli on kullankeltaista ja läpikuultavaa, lisää raastettu inkivääri ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää tomaattimurska ja mausteeksi kurkumaa, garam masala -mausteseosta ja hienonnettua korianteria. Keitä, kunnes seos on paksuhkoa. Lisää mausteita makusi mukaan.
  3. Lisää keitetyt linssit ja suolaa. Kuumenna kiehumapisteeseen, vähennä lämpöä ja anna hautua ja makujen imeytyä muutaman minuuttia. Tarjoa mausteiset linssit kuumana  keitetyn riisin ja intialaisten ruokien, esimerkiksi lammasvartaiden kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Innostu intialaisesta ruoasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteiset linssit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.