Reseptit

Mausteiset sipulit

Ainekset

  • 1 kg pikkusipulia
  • 4 rkl öljyä tai voimariinia
  • 5 dl vettä (tai liha-, kasvislientä)
  • timjami-basilikayrttikuutio
  • noin 2,5 dl tomaattikastiketta tai kuorittuja, murskattuja tomaatteja
  • 3 rkl siideri- tai valkoviinietikkaa
  • 2 dl rusinoita
  • 1 rkl sokeria
  • 0.3 tl timjamia
  • (0,3 tl suolaa)
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl maissijauhoja
  • 0.5 tl tabascoa

Valmistusohje

Mausteiset sipulit

  1. Kuori sipulit ja leikkaa niihin ristiviilto. Kuumenna pannussa tai kasarissa rasvaa, lisää sipulit ja anna niiden kuullottua.
  2. Lisää liha- tai kasvislientä, yrttikuutio, tomaattikastiketta, viinietikkaa, rusinoita, timjamia, suolaa ja laakerinlehti. Peitä kannella ja kiehauta. Pienennä lämpöä ja anna sipulien kypsyä 40-45 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Poista laakerinlehti.
  3. Sekoita vesi ja maissijauhot ja lisää suurus liemeen. Mausta tipottain tabascolla. Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes liemi vähän sakenee. Maistuu grilliruokien, jauhelihapihvin ja broileriruokien kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteiset sipulit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.