Mausteiset sipulit
- Maidoton
Ainekset
- 1 kg pikkusipulia
- 4 rkl öljyä tai voimariinia
- 5 dl vettä (tai liha-, kasvislientä)
- timjami-basilikayrttikuutio
- noin 2,5 dl tomaattikastiketta tai kuorittuja, murskattuja tomaatteja
- 3 rkl siideri- tai valkoviinietikkaa
- 2 dl rusinoita
- 1 rkl sokeria
- 0.3 tl timjamia
- (0,3 tl suolaa)
- 1 laakerinlehti
- 1 rkl vettä
- 1 rkl maissijauhoja
- 0.5 tl tabascoa
Valmistusohje
- Kuori sipulit ja leikkaa niihin ristiviilto. Kuumenna pannussa tai kasarissa rasvaa, lisää sipulit ja anna niiden kuullottua.
- Lisää liha- tai kasvislientä, yrttikuutio, tomaattikastiketta, viinietikkaa, rusinoita, timjamia, suolaa ja laakerinlehti. Peitä kannella ja kiehauta. Pienennä lämpöä ja anna sipulien kypsyä 40-45 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Poista laakerinlehti.
- Sekoita vesi ja maissijauhot ja lisää suurus liemeen. Mausta tipottain tabascolla. Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes liemi vähän sakenee. Maistuu grilliruokien, jauhelihapihvin ja broileriruokien kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mausteiset sipulit