Rosmariini-oliiviöljykakku
Ainekset
Vuokaan
Pinnalle
Valmistusohje
1. Riivi rosmariininoksasta lehdet irti ja hienonna pienen pieniksi muruiksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita munavaahtoon kuivat aineet, sitruunankuoriraasteet, rosmariinisilppu, sitruunamehu, oliiviöljy ja kermaviili.
3. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan.
4. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä hetki, kumoa ja jäähdytä kakku huolella. Koristele rosmariinoksalla ja tomusokerilla.
Lisää herkullisia kahvikakkuja:
Kurpitsakakku
Mummin kakku
Helppo maustekakku
Ruoka.fi: Karpalokakku
Keskustelu
Kommentoi juttua: Rosmariini-oliiviöljykakku