Reseptit
yli 60 min
25

Rosmariini-oliiviöljykakku

Mehevä kahvikakku saa makua rosmariinista, oliiviöljystä ja sitruunasta. Yksinkertaisen tyylikäs kakku on mainio valinta joulun kahvipöytään.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 oksa tuoretta rosmariinia
4 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunamehua
2 dl oliiviöljyä
200 g kermaviiliä

Vuokaan

voita tai margariinia
korppujauhoja

Pinnalle

rosmariininoksa
tomusokeria

Valmistusohje

1. Riivi rosmariininoksasta lehdet irti ja hienonna pienen pieniksi muruiksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Sekoita munavaahtoon kuivat aineet, sitruunankuoriraasteet, rosmariinisilppu, sitruunamehu, oliiviöljy ja kermaviili.

3. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan.

4. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä hetki, kumoa ja jäähdytä kakku huolella. Koristele rosmariinoksalla ja tomusokerilla.

Lisää herkullisia kahvikakkuja:
Kurpitsakakku
Mummin kakku
Helppo maustekakku
Ruoka.fi: Karpalokakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rosmariini-oliiviöljykakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X