Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mehukas sellerisalaatti

Sellerisalaatti on mehevä ja aromaattinen raastesalaatti, jolle omena ja majoneesikastike antavat mukavasti pehmeyttä. Ripaus fenkolinsiemeniä tuo makuun jujua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Sellerisalaatti:

  • 1 (noin 700 g) mukulaselleri
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • 1 hapan omena, esimerkiksi Granny Smith

Majoneesikastike

  • 1 keltuainen
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl fenkolinsiemeniä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Sellerisalaatti tehdään helposti näin:

1. Paloittele selleri ja kuori palat. Raasta selleripalat kapeiksi suikaleiksi esimerkiksi mandoliinin raastinterällä. Pirskota suikaleiden joukkoon sitruunamehu. Kiehauta kattilassa vesi. Lisää sellerisuikaleet. Anna pehmentyä minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Mausta suikaleet suolalla. Kuori ja suikaloi omena.

2. Vatkaa kulhossa keltuainen, sinappi ja etikka. Lisää öljyä ensin tipoittain ja sitten tasaisena ja ohuena nauhana samalla koko ajan vatkaten. Mausta majoneesi sitruunamehulla, murskatuilla fenkolinsiemenillä ja ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.

3. Sekoita kastike sellerisuikaleiden kanssa. Anna salaatin maustua viileässä muutama tunti ennen tarjoilua.

Lue myös: Juuriselleri tuo vaihtelua arkiruokiin

Lue myös Anna.fi/ruoka: Selleri-saksanpähkinäsalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mehukas sellerisalaatti

Lalla

Hei! Tämä ei ole se sellerisalaatti jota olen joskus valmistanut. Siihen kuuluu omenaa ja raastettuja pähkinöitä ja kermakastiketta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.