Merimiehen sinisimpukat

Merimiehen sinisimpukat 

60
min
4 annosta
30-60 min
Merimiehen sinisimpukat on ranskalainen klassikkoannos, joka ilahduttaa yksinkertaisuudellaan sinisimpukoiden ystäviä.

Ainekset

1,5 kg sinisimpukoita
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
1 dl kalalientä
2 dl valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 rkl hienonnettua persiljaa

LISÄKSI

ranskalaiset
patonkia
majoneesia

Valmistusohje

1. Raaputa simpukoiden kuorista juuresveitsen tylpällä reunalla kaikki irtoava lika pois. Nyhdä kuorien saranapuolelta pois simpukoiden parta. Harjaa jokainen simpukka huolella juuresharjalla puhtaaksi juoksevan kylmän veden alla. Heitä pois kuoreltaan vaurioituneet simpukat ja sellaiset, joiden kuoret eivät sulkeudu napsautettaessa.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita voissa isolla pannulla hetki. Lisää kalaliemi, valkoviini sekä kerma ja mausta seos suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna liemen kiehahtaa.

3. Lisää kaikki simpukat ja keitä kovalla lämmöllä kannen alla noin 3 minuuttia, kattilaa välillä kannen avulla ravistaen. Simpukat ovat valmiita, kun kuoret ovat auenneet. Poista aukeamattomat simpukat.

4. Lisää hienonnettu persilja. Annostele simpukat tarjoilulautasille ja valuta päälle keitinlientä. Tarjoa lisänä ranskalaisia perunoita, tuoretta vaaleaa leipää ja majoneesia.

Kokeile myös muita äyriäisreseptejä:

Hummerihodarit

Kalastajan pasta

Kermainen simpukkakeitto

Paistetut kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
18.11.2015
Kotiliesi Toimitus
Sampo Korhonen / Otavamedia