
Merimiehen sinisimpukat
Merimiehen sinisimpukat on ranskalainen klassikkoannos, joka ilahduttaa yksinkertaisuudellaan sinisimpukoiden ystäviä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Merimiehen sinisimpukat eli Moules a la marniere
- 1,5 kg sinisimpukoita
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl voita
- 1 dl kalalientä
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
LISÄKSI
- ranskalaisia perunoita
- tuoretta patonkia
- majoneesia
Valmistusohje
Merimiehen sinisimpukat eli Moules a la marniere valmistuvat näin:
1. Raaputa simpukoiden kuorista juuresveitsen tylpällä reunalla kaikki irtoava lika pois. Nyhdä kuorien saranapuolelta pois simpukoiden parta. Harjaa jokainen simpukka huolella juuresharjalla puhtaaksi juoksevan kylmän veden alla. Heitä pois kuoreltaan vaurioituneet simpukat ja sellaiset, joiden kuoret eivät sulkeudu napsautettaessa.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita voissa isolla pannulla hetki. Lisää kalaliemi, valkoviini sekä kerma ja mausta seos suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna liemen kiehahtaa.
3. Lisää kaikki simpukat ja keitä kovalla lämmöllä kannen alla noin 3 minuuttia, kattilaa välillä kannen avulla ravistaen. Simpukat ovat valmiita, kun kuoret ovat auenneet. Poista aukeamattomat simpukat.
4. Lisää hienonnettu persilja. Annostele simpukat tarjoilulautasille ja valuta päälle keitinlientä. Tarjoa merimiehen sinisimpukat ranskalaisten perunoiden, tuoreen vaalean leivän ja majoneesin kansas.
Kokeile myös muita äyriäisreseptejä:
Paistetut kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sinisimpukat kookosliemessä – parasta ystävien tai perheen kesken
Kommentoi
Kommentoi juttua: Merimiehen sinisimpukat