Ruoka

Simpukat maistuvat talvikuukausina – ohjeet sini- ja vihersimpukoille

Simpukat ovat parhaimmillaan syyskuusta huhtikuuhun, joten on aika kaivaa parhaat simpukkareseptit esille. Merenelävät maistuvat niin valkoviinissä keitettyinä kuin uunissa gratinoituina.

Simpukoiden keittämisessä on omat niksinsä. Ensiksi simpukat harjataan puhtaiksi ja samalla varmistetaan, että ne sulkeutuvat kopauttaessa. Kaikki aukinaiset simpukat poistetaan, jotta ruokamyrkytys ei pääse yllättämään kesken aterian. Puhdistetut merenelävät lisätään voimakkaasti kiehuvaan mausteliemeen, joka koostuu useimmiten valkoviinistä, kalaliemestä ja mausteista. Kattila peitetään kannella ja sitä ravistellaan kypsennyksen aikana. Muutaman minuutin kuluttua simpukat ovat valmiita. Ennen herkkujen tarjoilua tulee vielä tarkistaa, että kaikki simpukat ovat avautuneet.

246686-antautuneet_simpukat.jpg

Antautuneet simpukat johdattelevat herkuttelijat mausteiden äärelle. Kuiva valkoviini saa keitinliemessä seurakseen sahramia, chiliä ja makeaa chilikastiketta. Kokonaisuutta täydennetään säilötyillä tomaateilla, jotka tuovat annokseen aivan omanlaisensa makumaailman. Valmiit simpukat nautitaan heti tuoreeltaan, jolloin merelliset aromit pääsevät hyväilemään makuhermoja.

Merimiehen sinisimpukat on ranskalainen klassikkoannos, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan. Puhdistetut sinisimpukat keitetään herkullisessa mausteliemessä, jossa yhdistyvät kalaliemi, valkoviini ja kuohukerma. Sipuli tuo kokonaisuuteen ryhtiä ja valkosipuli pientä potkua. Valmiit merenelävät annostellaan lautasille yhdessä aromikkaan liemen kanssa. Annoksen seurana tarjoillaan perinteiseen tapaan ranskanperunoita, patonkia ja majoneesia.

191695-vihersimpukat.jpg

Kuvankauniit vihersimpukat hurmaavat vieraat takuuvarmasti. Viehättävä alkuruoka valmistetaan pakastetuista vihersimpukoista, jotka hunnutetaan sitruunamehulla, persiljalla ja mantelijauheella. Merenelävät gratinoidaan nopeasti uunissa ja nostetaan tarjolle. Helppoa ja hyvää!

Kuorrutetut sinisimpukat onnistuvat niin tuoreista simpukoista kuin pakastetuista yksilöistä. Simpukan puolikkaiden päälle lusikoidaan leivänmuruja, ruohosipulia ja voisulaa, jotka gratinoituvat uunissa kauniin ruskeaksi pinnaksi merenelävien ylle.

Vinkkejä ja ohjeita merenelävien ystäville: Tunnetko nämä äyriäisvälineet? Osterin avaaminen Katkaravut sopivat arjen ja juhlan ruokiin – 9 maukasta ohjetta Kokkaa simpukoista, ostereista ja hummerista – 6 ohjetta äyriäisten ystäville Ruoka.fi: Osterit yrttiliemessä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Simpukat maistuvat talvikuukausina – ohjeet sini- ja vihersimpukoille

Sinun täytyy kommentoidaksesi.