Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Metsästäjän leipä

Metsästäjän leipä – syksyn suosikkivoileipä on klassikko, johon kuuluu mehevällä sienikastikkeella kuorrutettu pihvi tai broileripala.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Metsästäjän leipä:

  • 2 broilerin rintafileepalaa tai 300 g porsaanfileetä
  • 2 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl timjamia
  • rasvaa paistamiseen
  • 1 rkl sitruunamehua
  • tilkka vettä

Metsästäjän leivän kuorrutus:

  • 1 l kantarelleja
  • 1 punasipuli varsineen
  • 1 tl suolaa
  • 1/6 tl valkopippuria
  • 1 dl kermaa

Leipä:

  • 2 viipaletta grahampaahtoleipää
  • 1 rkl valkosipulimajoneesia
  • 1 rkl chiliketsuppia

Valmistusohje

Metsästäjän leipä tehdään näin:

1. Sekoita suola, pippuri, paprikajauhe ja timjami. Hiero mauste-seos broileripaloihin.

2. Kuumenna rasvaa pannussa ja paista broilerin rintapalat. Mausta broilerit sitruunamehulla ja kaada pannulle hieman vettä. Jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Voit kokeilla broilerin kypsyyttä puutikulla tai haarukalla. Jos broilerista tuleva neste on kirkasta, on liha kypsää.

3. Silppua sipuli ja sienet. Paista ne pannulla rasvassa, mausta ja lisää joukkoon kerma. Keitä, kunnes neste on haihtunut.

4. Paahda leipäpalat, sivele pinnalle majoneesia ja chiliketsuppia. Nosta päälle broilerinrintapala ja peitä sieniseoksella. Tarjoile metsästäjän leipä salaatin kanssa.

Vinkki: Näin teet lämpimät suppilovahvero-juustoleivät

Lue myös Anna,fi: Avokado-kananmunaleivät, luksushodarit, kukkakaalileipäset ja kuusi muuta ruokaisaa voileipäreseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Metsästäjän leipä

Täti

Metsästäjän leipään kuuluu ohueksi hakattu naudan ulkofilepihvi sienikastikkeella, ei possua tai broileria. Leivän pitää olla kiinteää, grahampaahtoleipä on liian höttöistä. Eikä mitään majoneesia, ketsuppia tai sitruunamehua. Aika outo resepti.

Mielummin alkuperäisresepti

Ja lihan voi toki vaihtaa vaihtelunhalusta, mutta majoneesi ja ketsuppi saivat jo ajatuksena vatsan vääntymään. Miksi ihmeessä nähdä vaivaa sienien ja lihan valmistamisessa, jos aikoo lyödä sitä perussotkua siihen päälle, jolloin kaikki maistuu tadan samalle?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.