Mezekääröt
Välimeren arabimaailmassa alkupalapöytään kootaan mezeherkkuja. Kääröt voi täyttää myös mintulla maustetulla riisillä tai lampaanlihalla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Mezekääröt
- 1 munakoiso
- öljyä
- tölkki sardelli- tai anjovisfileetä
- tölkki aurinkokuivattua tomaattia
mausteliemi
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ dl sitruunamehua
- 4 valkosipulinkynttä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 tl sokeria
- muutama timjaminoksa
- 10 basilikanlehteä
Valmistusohje
Mezekääröt valmistuvat näin:
1. Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi pitkittäin. Itketä, huuhdo ja kuivaa viipaleet. Paista öljyssä miedolla lämmöllä kuultaviksi.
2. Valuta sardellit tai anjovikset ja tomaatit, silppua ja sekoita keskenään. Lusikoi seos munakoisoviipaleille. Kääri rulliksi ja lado laakeaan vuokaan.
3. Sekoita mausteliemen ainekset. Kaada liemi vuokaan ja peitä foliolla. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoa mezekääröt alkupalana.
Vinkki: Mezekääröt voi täyttää myös mintulla maustetulla riisillä tai lampaanlihalla.
Lue myös: Näin tehdään munakoisotahna eli baba ghanoush
Lue myös Anna.fi: Tahnoja, salaatteja, falafeleja, pitaleipää… Runsas meze-lautanen on loistava tarjottava illanistujaisiin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mezekääröt