Minttukastike
Minttukastike täydentää intialaisen aterian. Raikas yrtti-jogurttikastike sopii erinomaisesti esimerkiksi mausteisen kalacurryn kylkeen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Minttukastike
- 4 dl tuoretta minttua
- 2 dl tuoretta korianteria
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 vihreä tulinen chili
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl inkivääriä raastettuna
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 dl maustamatonta paksua jogurttia
Valmistusohje
Minttukastike valmistuu helposti näin:
- Hienonna neljä desilitraa tuoretta minttua ja kaksi desilitraa tuoretta korianteria. Kuori ja hienonna kaksi valkosipulinkynttä, hienonna yksi pieni tulinen vihreä chili. Purista puolikkaan sitruunan mehu ja raasta kaksi ruokalusikallista inkivääriä.
- Laita kaikki ainekset eli yrtit, sipulit, inkivääri, chili ja sitruunan mehu sekä kaksi teelusikallista juustokuminaa, kaksi teelusikallista sokeria, puolikas teelusikallinen suolaa ja desilitra maustamatonta paksua jogurttia teho- tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Ohenna minttukastike tarvittaessa vedellä.
Vinkki! Tarjoa minttukastike kalacurryn ja keitetyn riisin kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2023
Lue myös Anna.fi: Kurkkuraita
Kommentoi
Kommentoi juttua: Minttukastike