Minttusuklaafondant

Minttusuklaafondant 

60+
min
8 annosta
yli 60 min
Herkullinen fondant on suklaan ystävän unelma. Valuvaksi jätetty sisus tulee kauniisti esille, kun lusikan upottaa täyteläiseen suklaafondantiin.

Ainekset

200 g tummaa suklaata
125 g huoneenlämpöistä voita
2 kananmunaa
2 kananmunankeltuaista
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 pkt (noin 80 g) minttusuklaanappirulla (esim. Marabou)

Koristeeksi

kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Voitele kahdeksan metallivuokaa tai muffinipellin koloa ja aseta leivinpaperisuikaleet ristikkäin koloihin.

2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa kulhossa kananmunat, keltuaiset ja sokeri. Sekoita joukkoon suklaa-rasvaseos, jauhot ja suola. Sekoita kevyesti käännellen.

3. Täytä vuoat ¾ tilavuudeltaan. Paina jokaiseen vuokaan kaksi suklaanappia keskelle. Peitä vuoat ja nosta jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli.

4. Nosta vuoat uunipellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 14–16 minuuttia. Kumoa ensin yksi vuoka ja tarkista, onko taikina liian valuvaa. Kumoa suklaafondantit vuoista. Koristele kaakaojauheella ja tarjoile heti.

Lisää suklaisia herkkuja:
Suklaadonitsit
Mustaherukka-suklaaleivokset
Suklaasuukkoset
Ruoka.fi: Suklaafondant

01.12.2016
Katri Schröder
Sampo Korhonen / Otavamedia