Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaatti-mozzarellasalaatti

Insalata caprese, italialainen basilikan maustama tomaatti-mozzarellasalaatti on miellyttävä aterian aloitus. Suomalaiseen kesäiseen tomaattisalaattiin voi mozzarellan asemesta käyttää kotijuuston viipaleita.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tomaatti-mozzarellasalaatti

  • 3-4 pihvitomaattia
  • ½ tl oreganoa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • ¼ tl suolaa
  • ½ dl tuoreita basilikan lehtiä
  • 250 g mozzarellajuustoa
  • 1 rkl extra vergine -oliiviöljyä tai kotimaista kylmäpuristettua rypsiöljyä

Valmistusohje

Tomaatti-mozzarellasalaatti valmistetaan helposti näin:

  1. Leikkaa kypsistä pihvitomaateista ohuita viipaleita ja levitä ne tasaiselle alustalle, jolloin tomaattiviipaleet on kätevää maustaa kerralla suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja oreganolla.
  2. Irrota basilikanoksista lehtiä. Asettele salaattivadille tai annoslautasille vuorotellen tomaatti- ja mozzarellaviipaleita ja basilikanlehtiä
  3. . Viimeistele tomaatti-mozzarellasalaatti lorauttamalla päälle oliiviöljyä tai kylmäpuristettua rypsiöljyä.

Lue myös: italialainen focaccia

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaatti-mozzarellasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.