bataattiranskalaiset ja artisokkadippi Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bataattiranskalaiset

Itsevalmistetut rapeat bataattiranskalaiset ja artisokkadippi on rentojen juhlien varma hitti. Älä laita ranskalaisia päällekkäin pellille, muuten niistä ei tule rapeita.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Bataattiranskalaiset:

  • 2 bataattia
  • 2 rkl perunajauhoja
  • ½ dl parmesaaniraastetta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 2 rkl öljyä

Valmistusohje

Bataattiranskalaiset valmistuvat näin:

Bataattiranskalaiset saa rapeiksi, kun pyörittelee ne juusto-jauhoseoksessa, varoo laittamasta liikaa öljyä ja paistaa ne erillään toisistaan.

1. Kuori ja leikkaa bataatti tasakokoiksi tikuiksi. Liota tikkuja 10 minuuttia kylmässä vedessä, valuta ja kuivaa hyvin keittiöpyyhkeen sisällä.

2. Laita bataatit pussiin perunajauhojen, parmesaaniraasteen, mausteiden ja öljyn kanssa. Pyöritä pussia, kunnes tikkuihin on tarttunut pussin sisältö.

3. Laita tikut pellille leivinpaperin päälle vieri viereen, ei päällekkäin.

4. Paista 250 asteessa noin 25 minuuuttia, riippuen ranskalaisten paksuudesta. Tarjoa artisokkadipin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/18.

Lisää herkkuja bataatista: 

paahdettu bataatti ja tomaatti-maapähkinäkastike

Paahdettu bataatti ja tomaatti-maapähkinäkastike

bataatti-guacamoletoastit

Bataatti-guacamole-leipäset

tulinen bataattitahna

Tulinen bataattitahna

Anna.fi: Mausteiset bataattitikut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bataattiranskalaiset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.