Reseptit
yli 60 min
4

Bataattiranskalaiset

Itsevalmistetut rapeat bataattiranskalaiset ja artisokkadippi on rentojen juhlien varma hitti. Älä laita ranskalaisia päällekkäin pellille, muuten niistä ei tule rapeita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Bataattiranskalaiset:

2 bataattia
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl parmesaaniraastetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
2 rkl öljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa bataatti tasakokoiksi tikuiksi. Liota tikkuja 10 minuuttia kylmässä vedessä, valuta ja kuivaa hyvin keittiöpyyhkeen sisällä.

2. Laita bataatit pussiin perunajauhojen, parmesaaniraasteen, mausteiden ja öljyn kanssa. Pyöritä pussia, kunnes tikkuihin on tarttunut pussin sisältö.

3. Laita tikut pellille leivinpaperin päälle vieri viereen, ei päällekkäin.

4. Paista 250 asteessa noin 25 minuuuttia, riippuen ranskalaisten paksuudesta. Tarjoa artisokkadipin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/18.

Lisää herkkuja bataatista: 

paahdettu bataatti ja tomaatti-maapähkinäkastike

Paahdettu bataatti ja tomaatti-maapähkinäkastike

bataatti-guacamoletoastit

Bataatti-guacamole-leipäset

tulinen bataattitahna

Tulinen bataattitahna

Anna.fi: Mausteiset bataattitikut

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Bataattiranskalaiset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X