Mummolan hapankaalikeitto
Hapankaalikeitto on maukas jalämmittävä ruoka, jonka voi tehdä myös porsaan lavasta tai etuselästä. Katso tästä maukkaan keiton resepti!
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Hapankaalikeitto:
500 g
porsaanlapaa, kylkiluita tai muuta luullista lihaa
noin 1 ½ l
vettä
kokonaisia valko- ja maustepippureita
2
laakerinlehteä
1 rkl
suolaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1 kg
kaalia
3
porkkanaa
400 g
hapankaalia
Keskustelu
Vaarilan hapankaalikeitto. Laitaa sikaa ja raavasta astiaan ja paista ikään kuin karjalanpaistina. Samaan aikaan laita hapankaali kiehumaan hiljalleen, sekaan voi laittaa puoli kourallista riisiä. Kun lihat on kypsiä, sekoita ne kaalin sekaan ja liemen voi laskea sihtin läpi jos haluaa ja lisätäkeittoon. Sen jälkeen antaa kattilan porista hiljalleen
jonkin aika lämpimällä levyllä, lihakin vielä pehmenee. Hyvin on maistunut tämä
keitos.
Kommentoi juttua: Mummolan hapankaalikeitto