Munakoisodippi
Tämä munakoisodippi eli melitzano valmistetaan krekkalaisittain ja höystetään herkuksi oliiveilla, tomaateilla ja tuoreilla yrteillä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 44 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Munakoisodippi
- 3 munakoisoa
- 3 kevätsipulin vihreää osaa
- 8 kirsikkatomaattia
- 6 kivetöntä kalamataoliivia
- 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 tl punaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- ½ rl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Munakoisodippi valmistuu helposti näin:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa munakoisot. Pistele haarukalla pintoihin muutamia reikiä ja nosta ne uunivadille. Kypsennä noin tunnin ajan. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja lusikoi lämmin sisus tiheään siivilään valumaan puoleksi tunniksi.
- Hienonna kevätsipulit, puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi oliivit. Lusikoi valunut munakoiso leikkuulaudalle ja hienonna karkeaksi veitsellä. Nosta tarjoilukulhoon ja sekoita joukkoon puolet oliiviöljystä. Lisää punaviinietikka, raastettu valkosipulinkynsi sekä mausteet. Sekoita ainekset. Nostele pinnalle hienonnettu lehtipersilja, tomaatit ja oliivit.
Vinkki! Tarjoa munakoisodippi pitakolmioiden kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2024.
Lue myös Anna.fi: Munakoisotahna
Kommentoi
Kommentoi juttua: Munakoisodippi