Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Munakoisodippi

Tämä munakoisodippi eli melitzano valmistetaan krekkalaisittain ja höystetään herkuksi oliiveilla, tomaateilla ja tuoreilla yrteillä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
44  annosta

Ainekset

Munakoisodippi

  • 3 munakoisoa
  • 3 kevätsipulin vihreää osaa
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 6 kivetöntä kalamataoliivia
  • 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ rl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Munakoisodippi valmistuu helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa munakoisot. Pistele haarukalla pintoihin muutamia reikiä ja nosta ne uunivadille. Kypsennä noin tunnin ajan. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja lusikoi lämmin sisus tiheään siivilään valumaan puoleksi tunniksi.
  2. Hienonna kevätsipulit, puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi oliivit. Lusikoi valunut munakoiso leikkuulaudalle ja hienonna karkeaksi veitsellä. Nosta tarjoilukulhoon ja sekoita joukkoon puolet oliiviöljystä. Lisää punaviinietikka, raastettu valkosipulinkynsi sekä mausteet. Sekoita ainekset. Nostele pinnalle hienonnettu lehtipersilja, tomaatit ja oliivit.

Vinkki! Tarjoa munakoisodippi pitakolmioiden kanssa.

munakoisodippi
Kreikkalainen munakoisodippi eli melitzano sopii alkupalapöytään tai pikkusyötäväksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2024.

Lue myös Anna.fi: Munakoisotahna


Kommentoi

Kommentoi juttua: Munakoisodippi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.