
Mustaherukkajäädyke
Mustaherukkajäädyke on loppukesän viileä herkku. Sen juju piilee tilkassa rommia ja ripauksessa kanelia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Mustaherukkajäädyke:
- 1 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 3 kpl keltuaista
- 1 rkl tummaa rommia
- 1 tl kanelia
- 3 dl mustaherukkasosetta
- 5 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Mustaherukkajäädyke tehdään helposti näin:
- Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Vatkaa lämpimässä vesihauteessa keltuaiset vaahdoksi.
- Lämpötila ei saa olla liian kuuma, muuten keltuaiset kypsyvät. Kaada lämmin sokeriliemi keltuaisten joukkoon ohuena nauhana ja jatka vatkaamista, kunnes seos paksuuntuu ja sakenee. Jäähdytä seos.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaahto rommilla ja kanelilla.
- Sekoita marjasose munavaahtoon ja nostele sekaan kermavaahto.
- Kaada seos (pyöreään) jäädyke- tai kakkuvuokaan ja jäädytä pakastimessa seuraavaan päivään.
- Kumoa jäädyke tarjoilulautaselle puolisen tuntia ennen tarjoilua. Koristele halutessasi kermavaahtoruusukkeilla ja herukkatertuilla.
Jäädytysaika: 6 tuntia tai yön yli
- VINKKI: Silikoniset kakkuvuoat ovat käteviä jäädykkeiden valmistuksessa. Koristeelliset silikonivuoat ovat näyttävän näköisiä ja jäädyke irtoaa niistä helposti.
- Mustaherukasta myös maistuvat mehut.
Katso myös: Jäädyke on kesäaterian kuningatar
Katso myös Anna.fi/ruoka: Jäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta – poimi kesän 7 viileintä jäätelöohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustaherukkajäädyke