Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tähtipulla mustikka-puolukka täytteellä

Tähtipulla on kiva ja rento tapa tarjota pullaa. Jokainen voi ottaa haluaman kokoisen palasen. Näyttävä pulla sopii lahjaksi tai omaan herkutteluun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Tähtipulla marjatäytteellä

  • ½ annosta pullataikinaa

Täyte:

  • 1 prk (200 g) vaniljalla maustettua tuorejuustoa
  • 50 g pakastemustikoita
  • 50 g puolukoita
  • 3 rkl sokeria

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Päälle:

  • raesokeria

Valmistusohje

1. Tee pullataikina ohjeen mukaan.

2. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 3 osaan, ja kauli pyöreiksi levyiksi. Käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan.

3. Nosta yksi levyistä leivinpaperille. Levitä puolet notkistetusta tuorejuustosta levyn pintaan. Yhdistä jäiset marjat ja sokeri. Ripottele päälle puolet marjoista. Nosta toinen levy päälle, toista kuten edellä, ja nosta viimeinen levy päälle.

4. Leikkaa veitsellä 10–12 sektoria, jätä keskusta leikkaamatta. Voit laittaa keskelle esimerkiksi pienen vesilasin ja leikata sitä vasten. Ota kiinni kahden vierekkäisen sektorin ulkoreunasta, ja kierrä vastakkaisiin suuntiin.

5. Kohota lämpimässä noin 15 minuuttia. Voitele mustikka-puolukka-nyhtöpulla vatkatulla munalla, ja ripottele pinnalle raesokeria.

6. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Leivotaan lisää pullaa:

kanelinen monkey bread eli nyhtöpulla

Kanelinen monkey bread eli nyhtöpulla

Sitruunapitko

Sitruunapitko

dallasboston

Dallasboston

Ruoka.fi: Omenakierrepulla kookossokerikinuskilla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tähtipulla mustikka-puolukka täytteellä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.