Reseptit
yli 60 min
10

Valuva mustikka-valkosuklaakakku

Mustikka-valkosuklaakakku vie kielen mennessään. Kun jätät kakun sisältä hieman valuvaksi, saat kakun ja kastikkeen samassa, näppärää!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja:

200 g kanelikeksejä (esim. Kaneliässä)
1 kananmunanvalkuainen
1 rkl vettä

Täyte:

200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
2 kananmunaa
1 kananmunankeltuainen
1 dl sokeria
300 g tuoreita (pensas)mustikoita

Valmistusohje

1. Jauha keksit hienoksi. Sekoita joukkoon valkuainen ja vesitilkka. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20–22 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Rouhi valkosuklaa ja nosta kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada valkosuklaan joukkoon. Jätä sulamaan.

3. Sekoita toisessa kulhossa mascarpone, kanamunat, keltuainen ja sokeri sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita valkosuklaa, sattumia saa jäädä hieman pohjalle. Valuta valkosuklaaseos kanamunaseokseen ja sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

4. Valuta täyte vuokaan keksipohjan päälle. Nosta reilu desi mustikoita koristeeksi syrjään ja ripottele loput kakun joukkoon.

5. Paista 150-asteisen uunin keskitasolla 1 tunti 20 minuuttia. Paiston jälkeen avaa luukku kunnolla, jotta suurin kosteus haihtuu. Sulje luukku ja anna kakun kypsyä jälkilämmöllä 20 minuutin ajan.

6. Jos haluat kiinteämmän kakun, anna kakun kypsyä tunnin jälkilämmössä. Jäähdytä ja anna vetäytyä huolella vielä jääkaapissa. Koristele.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/18.

Maista myös näitä mustikkakakkuja:

mustikka-valkosuklaakakku

Mustikka-valkosuklaakakku

Mustikkainen nakukakku

Mustikkainen nakukakku

mustikkakakku

Riittoisa mustikkakakku

Anna.fi: Kesän mehevin suklaakakku

Keskustelu

Mustikoita tulee ilmeisesti myös täytteeseen? Luinkohan ohjeen huonosti, kun vain päälle laitettavista mustikoista mainitaan.

Kommentoi juttua: Valuva mustikka-valkosuklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X