Reseptit
yli 60 min
4

Lehtikaali-pestolla maustetut Hasselbackan perunat

Ikisuosikki Hasselbackan perunat saa twistin lehtikaalipestosta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
12 keskikokoista kiinteää perunaa
ripaus sormisuolaa
50 g voita

Lehtikaalipesto:

50 g lehtikaalia
1/2 dl kuorittuja manteleita
1/2 dl parmesaanijuustoraastetta
1 pieni valkosipulinkynsi
1/2 dl appelsiinin raastettu kuori
1/2 dl appelsiinimehua
4 rkl oliiviöljyä
(loraus vettä)

Valmistusohje

1. Pese perunat huolella kuorineen. Nosta perunat puukauhaan ja leik­kaa niihin 2 mm:n välein viiltoja niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni. Aseta perunat leikkauspinnat ylöspäin kevyesti voideltuun uuni­vuokaan. Mausta perunat. Höylää jokaisen perunan päälle ohut viipale voita. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia. Voitele perunoita kypsen­tämisen aikana vuokaan valuneella voisulalla.

2. Valmista pesto. Huuhdo lehtikaalin lehdet ja riivi lehdet irti keskiruodis­ta kiehuvaan veteen. Anna kiehuava­ jaa minuutti. Huuhdo kylmällä vedel­lä ja puristele huolella kuiviksi. Nosta teholeikkuriin muiden peston aines­ten kanssa. Aja karkeaksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Sivele pestokastiketta kypsien perunoiden päälle juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa parsakaali-kvinoapihvien ja kermaisen maissisoseen kera.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/18.

Hasselbackan perunat on ikinsuosikki:

hasselbackan perunat

Hasselbackan perunapaistos

hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat uunissa

Pähkinämäen perunat

Ruoka.fi: Kokonaisena paahdettu sisäfilee, hasselbackan perunat ja rakuunaporkkanat

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.